Fashion

Dessertrestaurant Sucre

Amsterdam - Sucre. Het klinkt suikerzoet en dat is het ook. In alle opzichten. In maart opent dit dessertrestaurant, ontworpen door glam designer Eric Kusters, officieel haar deuren aan de Amsterdamse Amstelveenseweg. Desserts zijn in de mode en deze toetjestrend manifesteert zich op verschillende manieren: met boeken over desserts, dessertcocktails en nu dus ook restaurants die zich volledig op desserts richten.
Het restaurant serveert een vier of vijfgangenmenu, dat volledig is opgebouwd uit desserts. Dit menu wisselt per week en bevat het altijd één hartig gerecht, waarbij je uit vlees, vis of vegetarisch kunt kiezen. Je hoeft dus niet te vrezen als je geen zoetekauw bent. Sucre verwerkt trouwens ook hartige ingrediënten in de zoete gerechten. Verrassende combinaties dus en als je op zoek bent naar een klassieke crème brûlée zit je hier verkeerd. Maar voor moleculaire trucjes en abstracte deconstructies zit je hier ook niet goed. De dessertkeuken van Sucre is toegankelijk, doch met een twist. Er is trouwens ook een speciaal low fat dining menu, maar de gerechten zijn volgens de eigenaar sowieso geen dikmakers.
Een een vier- of vijfgangenmenu kost € 45, € 55 met een dessertwijnenarrangement. Na 21.30 uur leent Sucre zich voor een spontaan bezoek en kun je zonder reservering tot heel laat binnenstormen voor een dessert of een cocktail. Of een dessertcocktail.

Deel dit artikel
Back to top