Fashion

I love Raw Food

Recept - Heb je je wel eens afgevraagd waarom een ‘forty something’ als Demi Moore er zo stralend bij loopt en nog wel met een ‘twenty something’ als Ashton Kutcher? Hier is het antwoord: Demi zit aan een uitgekookt dieet, raw food! In Amerika is het al jaren in en nu de culinaire gezondheidstrend ook in Nederland serieuze vormen begint aan te nemen, zullen wij ook aan raw food moeten geloven. Raw Food betekent trouwens niet alleen op rauwe bleekselderij en ongeschild fruit kauwen. Het voedsel kan volgens het principe wel degelijk gegaard worden, maar dan op veel lagere temperaturen dan we gewend zijn. Meer weten? Roxane Catz schreef er een boek over: Rox Rauw.
recept voor Ceviche
Al klaar om rauw te koken? Hier een recept. Niet van de kok van Demi Moore, maar eentje uit de Peruaanse koker: ceviche. Dit gerecht wordt op vele manieren gemaakt in Zuid-Amerika en dan met name Peru. Door de zuren van de citrussappen gaart de vis zonder dat deze verhit wordt.
Benodigdheden
500 gram rauwe tongfilet, zeeduivel of kabeljauw
3 rode uien
limoensap (van ongeveer 12 limoenen)
2 Rode Spaanse pepers
sla (eikenbladsla geeft extra smaak en staat leuk)
zout
peper
Bereiding :
1. Snijd de tongfilets in kleine reepjes. Pak een niet te grote kom en doe daar de vis in.
2. Snijd de rode pepers in kleine stukjes en voeg deze toe aan de tong.
3. Pers de limoenen uit en voeg het sap toe zodat de vis volledig onder komt te staan. De vis zal door het zuur uit het limoensap garen. Laat minimaal 30 minuten staan, langer is ook goed, dat komt de smaak ten goede. Als de vis lang genoeg heeft gegaard kun je naar eigen smaak nog peper en eventueel wat zout toevoegen.
4. Was ondertussen de sla en snijd de uien in halve ringen. Verdeel vervolgens de sla over de borden en spreid daar de vis met limoensap over uit. Maak het af met de rode uienringen en server met cassavewortel of verse maiskolven.

Deel dit artikel
Back to top