Fashion

Pop-up SupperclubNew York - Het is de nieuwste trend op foodgebied: het zogenaamde guerilla-restaurant of de pop-up supper clubs. Restaurants die een kortstondige periode open zijn en waar beroemde chefs je in korte tijd bombarderen met hun culinaire creaties.
Een slimme marketing-truc van het toonaangevende culinaire magazine Bon Appétit, dat gebruik maakte van het ter zielen gaan van het voormalige Hard Rock Café in hartje New York. Aan de 57 West Street opende het binnen no-time de zogenaamde pop-up supper club.
'Good things come in small packages' luidt een Engels spreekwoord en in dit geval ging het dan niet om de porties, maar om de korte tijd die het restaurant open was: een week lang om precies te zijn. Een exclusief publiek genoot er elke avond van een andere gerenommeerde chef die recepten kookte uit Bon Appétit. De opbrengsten zijn naar een goed doel gegaan, want winst maken was niet de opzet voor Bon Appétit. Waarschijnlijk heeft de stunt wel tot nieuwe abonnees geleid. Slim.
Amerika loopt blijkbaar nog steeds voorop als het om fastfood gaat. Wij Europeanen zijn natuurlijk wat slower, maar het zal vast niet lang duren voordat de eerste pop-up supper club en guerilla-koks hier hun intreden doen. Wie weet zitten we binnenkort in 'Elle Eet'.

Deel dit artikel
Back to top