Fashion

Herman!

Boek - Herman! is het nieuwste en tweede boek van Herman den Blijker, en dat uitroepteken verdient het! Want wat blijkt? Den Blijker blinkt uit in uitroeptekens. Dat vertaalt zich ten eerste in zijn voorkomen. Hij staat er. Uitroepteken. Met zijn passie voor het vak laat hij je alle hoeken van de keuken zien. En leert hij je dat koken vooral te maken heeft met naar je gevoel luisteren. Voelen (uitroepteken). Knijpen (uitroepteken). Ruiken (uitroepteken). Proeven (uitroepteken). En hup, daar verdwijnt de oester van de culinaire redactrice van good2b in de mond van Herman!
Met staccato krachttermen als 'aanfruiten', 'afhangen' en 'dichtschroeien' is Herman! doorspekt. Een heel persoonlijk boek dat in de ik-vorm is geschreven. Naast mooie sterke verhalen staan er vele recepten in, gerangschikt op ingrediënt: van schelpdieren tot wild en bijzondere groentes. Den Blijker kookt in dit boek samen met zijn koks en praat en onderhandelt met vissers, wijnboeren, slagers, vleesfokkers, groentetelers, messenmakers, poeliers en olijfoliepersers. Het is een combinatie van een basiskookboek, een naslagwerk en een verhalenboek. Over reizen van New York naar Wanneperveen en van Marseille naar Colijnsplaat, op zoek naar de mooiste ingrediënten.
Herman legt uit dat het gebruik van al je zintuigen belangrijk is bij het herkennen van kwaliteitsproducten. In dit boek leert hij je te kijken, knijpen, voelen, ruiken, proeven, koken en eten. Mooie producten staan altijd aan de basis van zijn gerechten.
Wat Herman eigenlijk wil zeggen is dat koken niets meer is dan de simpele kunst om een mooi product op de juiste manier af te maken. Een beetje zoals Michelangelo de beeldhouwkunst vertolkte: 'gewoon het overtollige steen eraf.' Herman! leert je dat het zo simpel is! Het nieuwe boek van Herman den Blijker wordt uitgegeven door uitgeverij Kosmos (ISBN: 9789021515342) en is voor € 29,95 in je bezit. good2b geeft 3 exemplaren weg van dit prachtige kookboek met een uitroepteken! Kijk snel bij WIN! De actie loopt tot 26 november (Beeld: Monique Pawirosemito)

Deel dit artikel
Back to top