Fashion

Gustavino

Amsterdam - De Amsterdamse Zuidas krijgt internationale allure met het onlangs geopende restaurant en enoteca Gustavino. Uniek is niet alleen de combinatie van restaurant en wijnbar, maar ook de combinatie van moderne invloeden die chefkok Rogier Nieuwenhuis (voorheen Toscanini) combineert met de authentieke en traditionele Italiaanse keuken!Een dapper initiatief als je bedenkt dat Italianen je het liefst met deegrollers te lijf gaan als je aan hun ouderwetse, nimmer veranderende receptuur komt.
Rogier Nieuwenhuis, voormalig kok van restaurant Toscanini, is verzot op de puurheid en eenvoud van de traditionele Italiaanse keuken. Eigenlijk is er geen sprake van een ‘Italiaanse’ keuken omdat deze per regio zo enorm verschilt. Voor Rogier een reden om zich in Gustavino elke maand op een ander culinair gebied in Italië te concentreren: het menu en de wijnkaart worden er op aangepast. Naast dagverse en huisgemaakte antipasti, primi, secondi en dolci staan er onvervalste in de houtoven gebakken pizza’s op de kaart. Deze op essenhout gestookte oven geeft die authentieke smaak en geur aan de gerechten.
De wijnen komen uit wijngebieden van over de hele wereld, met uiteraard bijzondere aandacht voor Italiaanse wijnen. Veel wijnen zijn per glas te drinken, je kunt zelfs eigenhandig een slok of glas ‘tappen’ om te proeven of met elkaar een borrel te drinken. Binnenkort kun je in Gustavino ook aan wijnproeverijen meedoen.
Het interieur is van architect Ronald Hooft, die onder meer Brasserie Harkema en Shoebaloo op de Cornelis Schuytstraat voor zijn rekening nam. Gustavino biedt een grootse ruimte met hoogtes tot 7,5 meter. Eye catchers zijn de kroonluchters met licht van vierduizend fietslampjes, de met roodkoper afgetimmerde bar, open keuken van marmer en rvs en de twaalfmeter lange eettafel.Samen met de grootstedelijke uitstraling van de Zuidas-omgeving en het internationale karakter van het interieur is een mooie nieuwe Amsterdamse stadsdimensie gecreëerd. Erg de moeite waard en als je in de buurt woont of werkt kun je binnenkort van Gustavino’s take-way service gebruik maken (over de pompoenpizza doen veel lovende berichten de ronde)!

Deel dit artikel
Back to top