Fashion

Hotspot van de week: Flex Bar

Coebergh Fresh ’n Juicy - De legendarische West Pacific is flink verbouwd en gerenoveerd. Deze fantastische locatie op het Westergasterrein in Amsterdam opende onlangs haar deuren onder de naam Flex Bar. Hiermee is Amsterdam een bar en podium rijker zijn. Horecaheren en voormalig Nachtwachtleden Lex Pacific en Felix van der Eerden zijn verantwoordelijk voor het initiatief. Lex was de man achter West Pacific, maar is ook een van de eigenaren van 11. Felix van der Eerder draait al jaren mee in de muziekwereld en ken je als programmeur van Solaris op Bloemendaal.
Met twee zalen, gigantisch geluidsdichte deuren om het geluid te scheiden, en een capaciteit van in totaal zo'n 500 man, moet Flexbar hèt nieuwe podium van Amsterdam worden. Pr-medewerker van platenmaatschappij Lowlands, persvoorlichter van Flexbar en dj Peter Rosendaal, vertelt ons dat er behoorlijk wat boekers, waaronder Mojo, al interesse hebben getoond.
Met De Nieuwe Anita, Club8, OT301 en nu Flexbar, krijgen de kleinere clubs in Amsterdam steeds meer aandacht, door publiek èn door programmeur. We kunnen wel stellen dat Amsterdam eindelijk weer bruist. Of het Chiel van Zelst was die hier voor zorgde, de oude Nachtwacht, of de drang bij iedere Amsterdammer om zelf het heft in handen te nemen; feit is dat overal nieuwe clubs, avonden, en feestjes de kop op steken, waarbij initimiteit en vriendelijkheid hoogtij vieren. Vaarwel doorbitches en arrogante bouncers, welkom in onze club: Het is hier leuk!
Toentertijd stond West Pacific onder leiding van Flex Pacific, bekend als een plek waar kunstenaars, muzikanten, journalisten en andere creatieven bij elkaar kwamen. Te verwachten is dat in Flexbar diezelfde soort incrowd vibe zal zijn. Op de muziekprogrammering van de komende maand prijken dan ook de namen van de huidige Amsterdamse muziekscene, met onder andere Malle Pietje & de Bimbo's, Aux Raus, zZz, en natuurlijk Aardvarck. In de toekomst zullen er ook meer internationale acts op de programmering staan.
Rosendaal maakt ons duidelijk dat Flexbar geen club is. "Het is geen club, geen restaurant, al zal er in de toekomst wellicht wel wat gegeten kunnen worden. Flexbar is een bar met nachtopeningstijden tot 5 uur, waar een band kan optreden of een dj draait. Er kan gedanst worden, maar het hoeft niet." De inrichting is gedaan door Studio VollaersZwart, die tevens verantwoordelijk zijn voor het Holland Festival. "In Flexbar is een professioneel soundsystem van hoogstaande kwaliteit aanwezig, een verplaatsbaar podium en een behoorlijke dj booth," aldus Peter. Het podium is op donderdag en zondag van 22.00 tot 04.00 uur geopend, en op vrijdag en zaterdag van 22.00 tot 05.00 uur. Flex Bar, Pezzanistraat 1, www.flexbar.nl.
Ga naar freshandjuicy.nl voor nog meer Fresh 'n Juicy hotspots!

Deel dit artikel
Back to top