Fashion

John Frieda City Trip: delicacies uit Tokyo

Tokio is een stad van het goede leven, niet in de laatste plaats omdat Japanners eten een zeer belangrijke plaats toebedelen in hun dagelijkse leven. Rijst en vis zijn de basiselementen van de traditionele Japanse keuken. Als je de indruk hebt dat dit nogal eenzijdig is dan heb je het goed mis! De lokale keuken varieert per streek en men maakt bovendien gebruik van plaatselijke ingrediënten en kooktechnieken die in Nederland volstrekt onbekend zijn. Daarnaast beheerst men hier de kunst van presentatie zoals nergens ter wereld, zelfs in het kleinste restaurant of eettentje. Overal in de stad tot in de verste buitenwijken tref je ze aan en in allerlei prijsklassen. Overwegend Japans eten maar vaak ook Koreaans, een keuken die vanwege de barbecuespecialiteit hier erg populair is. De laatste jaren maakt de Italiaanse keuken een grote opmars en ook in die sector tref je naast de gebruikelijke pizzeria’s inmiddels ook veel chique établissementen waar gewone gerechten als pizza juist uit den boze zijn. In Roppongi wonen erg veel expats en dit heeft een zekere invloed op de horeca in deze wijk. Dit is zeer zeker het geval in het Roppongi Hills complex. Eén van deze ‘ Europese’ plekken is Idée Caffè (6-10-12 Roppongi, Minato-ku), een heerlijke relaxte plek om bij te komen van een vermoeiende shoppingexpeditie. Het is heel ruimtelijk ingericht met veel retro-design uit de jaren 60/70 (het café is immers onderdeel van een befaamde design meubelketen) en het heeft ’s zomers een terras waar je tot ’s avonds laat kunt chillen. De Europese kaart omvat veel Italiaanse kleine gerechten en men heeft er lekkere bio-organische vruchtensappen. meer over delicacies en restaurants in Tokyo lees je bij de John Frieda City Trips.

Deel dit artikel
Back to top