Fashion

Effectieve weg naar een versterkt immuunsysteem

Met de waterkoude dagen breekt weer de tijd aan van verkoudheid, keelpijn en hoestbuien. Terwijl sommige mensen helemaal geen last hebben van deze verschijnselen, pikken anderen bijna elke ziektekiem op. Hoe komt dat toch? Een gezonde darmflora speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Hierin bevinden zich namelijk bijna 80% van de menselijke afweercellen die door verkeerde voeding, een gebrek aan lichaamsbeweging, stress en verontreinigingen kunnen worden aangevallen. Een effectief middel om dit afweermechanisme te versterken, is de traditionele Aziatische theedrank: Carpe Diem Kombucha, het “levenselixir” uit het oude China. Een aftreksel van een speciaal geselecteerd kruidentheemengsel en fructose wordt door middel van Kombuchaculturen en lactobacillen gefermenteerd. Gedurende dit streng gecontroleerde fermentatieproces worden er waardevolle organische zuren en koolhydraatsplitsende enzymen gevormd.

De Chinezen zijn er heilig van overtuigd dat deze licht mousserende, aangenaam smakende drank over wonderbaarlijke eigenschappen beschikt. Een nieuwe, nog niet gepubliceerde studie van een biochemicus van de Medische Hogeschool in Hannover levert hiervoor eveneens het bewijs. Ontdekt werd, dat Kombucha het weerstandsvermogen van het lichaam aantoonbaar verhoogt. De voedingsdeskundige Dr. Vincent Plakinger: “We hebben hier een product dat een zeer goed en positief effect heeft op het immuunsysteem.” Kombucha bevat enzymen die de opname van voedsel bevorderen, de algehele stofwisseling reguleren en het natuurlijke weerstandsvermogen versterken. Prof. Dr. Manfred Rimpler van de Medische Hogeschool Hannover: “Bloedonderzoek heeft aangetoond dat Kombucha de vorming van afweercellen stimuleert en het immuunsysteem versterkt.”

Met de volgende Carpe Diem IMMUUNBOOSTER-cocktail kom je goed de winter door:

Ingrediënten (voor 4 personen)
1,3 l Carpe Diem Kombucha
0,6 l sinaasappelsap
10 cl citroensap en crushed ice.
Als garnering: muntblaadjes.
Gekoelde Carpe Diem Kombucha met sinaasappel- en citroensap mengen. Over 4 longdrinkglazen verdelen, crushed ice toevoegen en met muntblaadjes serveren en genieten maar!

Deel dit artikel
Back to top