Fashion

Afhalen en catering: lekker en makkelijk! – Heel Nederland

In de wintermaanden en zeker in de maand december lijken de dagen soms echt te kort! De laatste twee weken van het jaar ligt het bedrijfsleven op z’n gat dus moet al het werk in die eerste twee weken gebeuren. Daarnaast is het een tijd van lekker dineren, vrienden op bezoek, gedichten schrijven, cadeautjes kopen enzenz. Je wilt het ook gezellig houden en er liggen dus veel dineetjes in de planning en als klap op de vuurpijl ben jij dit jaar aan de beurt voor het kerstdiner! No stress! Wat dacht je van een afhalen of een catering bedrijf inschakelen! We hebben een aantal leuke catering en afhaal bedrijfjes voor je op een rijtje gezet:
Renzo's: Voor alle honger. Elk moment van de dag. Je kan gezellig plaats nemen aan één van de tafeltjes maar afhalen kan net zo goed! Zakelijk of bij je thuis: Renzo's catert vanaf 1 persoon. Van eten op schalen t/m volledige aankleding met bedienend personeel, koks en als je dat wil ook met DJ's.
Go freshshop: Verse sappen, hapjes, soepen & sauzen, heerlijke lunches (de gehele dag verkrijgbaar), huisgemaakt sorbetijs en (pasta)maaltijden. Go freshshop is zeven dagen per week geopend. Je kunt de maaltijden afhalen in de vorm van 'ready to cook' en 'ready to eat' pakketten. Je kan je bestelling per telefoon doorgeven, afhalen of laten bezorgen op een afgesproken tijd. Go freshshop levert ook bedrijfslunches en catering. Tweede Hugo de Grootstraat 20, 020-6844926
HaykeKookt Je eigen kok in je eigen keuken, jouw wensen en verwachtingen waargemaakt op een exclusieve manier. Bediening, wijnen, tafellinnen en decoratie, alles naar jouw eigen wens. Exclusieve gerechten uit de vooral Belgisch/Franse en Italiaans/Spaanse keuken. En natuurlijk is alles na afloop weer helemaal opgeruimd!
Oranjebloesem: Eten als lifestyle. Ongeveer 1 keer in de zes weken organiseren ze een ‘huiskamerrestaurant’ waar ze voorbeelddiners klaarmaken voor gasten. Hun stijl is gericht op het prikkelen van de zintuigen door smaaksensaties. Mina Abouzahra & Merijn Tol 06-14444913 of 06-29006939
1000en1: grotendeels gebouwd rond het “mutant concept” wat inhoudt dat mensen zelf boodschappen doen, onder leiding van een professionele kok het eten bereiden en zelf de sfeer en locatie bepalen. 1000en1 organiseerde eerder bijvoorbeeld een theatraal kerstdiner in Paradiso. www.1000en1.nl, Chef Valentijn 06-25062335
Amuse in Rotterdam biedt de keuze uit ongeveer twintig verschillende soorten; vlees, vis, vegetarische en kaas specialiteiten. Het assortiment wisselt wekelijks en alle amuses zijn dagvers bereid. Niet alleen bij Amuse zelf geniet je van lunch en/of diner, de amuses zijn in een doosje ook mee te nemen naar huis. Naast lunch, diner en take-home biedt Amuse ook de mogelijkheid een partij of borrel van amuses te voorzien. Van Oldenbarneveltstraat 139, 010-2807206
O'life in Rotterdam is Traiteur, wijnhandel en delicatessenwinkel in één. Truffelcréme, exclusieve olijfoliën en azijnsoorten, een opzienbarend assortiment wijnen, oesters, verse pasta's, heerlijke patisserie; O 'life heeft de wereldkeuken in huis.van Vollenhovenstraat 15, 010-4367071, www.olife.nl
Food & Friends: Nog geen eet date dan is Food & Friends de oplossing! Dit bedrijf richt zich op ‘urban professionals’ die door hun drukke leven geen of weinig tijd hebben om zelf een ‘eet date’ te plannen. Door een matching engine gaan zij op zoek naar passende disgenoten en een geschikt restaurant. Het gaat om een combinatie van het aangename en het zakelijke: netwerken aan tafel. www.foodandfriends.nl, info@foodandfriends.nl
Catering is niet alleen meer satéstokjes, koud buffet en roestvrijstalen bakken met goulash. Catering is een prima manier om koken uit te besteden en toch lekker en op een bijzondere manier te eten. Daarom dit lekkere recept van Oranjebloesem : Spinaziesalade voor 4 personen

mandarijnolie
3 sinaasappels
150 g zachte geitenkaas of zachte Turkse kaas
100 g amandelen, kort gefrituurd in zonnebloemolie
300 g spinazie
zout, peper
Maak de mandarijnolie een dag van te voren klaar. Snij 1 mandarijn met schil
en al in stukken. Pureer de mandarijn met een kwart citroen (ook met schil
en al) met 3 dl zonnebloemolie tot een dikke pasta met olie. Leg een zakdoek
in een zeef en schep de olieachtige puree erin. Laat gedurende een aantal
uren uitlekken, je krijgt dan een mooie aromatische oranjegele mandarijnolie.
Roer af en toe door de puree in de zeef, dan lekt het beter uit.
Voor de salade
Schil de sinaasappels en snij de partjes uit de vliezen. Brokkel de geitenkaas
in stukken. Meng de spinazie voorzichtig met de sinaasappel, zachte kaas
en de mandarijnolie. Bestrooi met de amandelen en wat fijn zeezout en peper.
(met dank aan Robbert Voges)

Deel dit artikel
Back to top