Fashion

Kunstbeurs: Pan

Amsterdam - Pan Amsterdam - hét jaarlijkse kunstevenement in Nederland, waar klassieke grandeur en allure centraal staan – komt er weer aan!
De belangrijkste kunst- en antiekbeurs van ons land, beleeft dit jaar haar 23e editie. Met een gevarieerd aanbod van antiek en moderne kunst in de prijsklasse van € 250 tot € 1 miljoen trekt de beurs een grote diversiteit aan kunstliefhebbers. PAN Amsterdam is ook een goede plek voor beginnende kunstkopers die willen kijken en vergelijken.
PAN Amsterdam biedt een bijzondere mix van oud en modern: oude meesters naast hedendaagse kunst; moderne en antieke juwelen, oud en contemporain zilver, keramiek en glas; antieke meubels en gebruiksvoorwerpen, maar ook 20e-eeuws design. Even verrassend is de diversiteit aan kunst uit de Oudheid en niet-Europese culturen, waaronder Aziatische, Afrikaanse en precolumbiaanse kunst, etnografica, jonge Japanse en Zuid- Koreaanse schilderkunst.
De meest recente uitbreiding van de beurs is het designpaviljoen. PAN Amsterdam speelt hiermee in op de groeiende vraag naar toegepaste kunst en design van topkwaliteit.
PAN Amsterdam heeft voor kunstliefhebbers die hun kennis over de kunstmarkt of het opbouwen van een kunstcollectie willen vergroten, de PAN Academie opgezet. De PAN Academie verzorgt jaarlijks in oktober en november een compacte, praktische cursus. Dagelijks is er tijdens de beurs ook de mogelijkheid voor bezoekers om onder begeleiding van een kunstkenner gedurende één uur te worden rondgeleid. De donderdagavond staat in het teken van PAN Kunstontmoetingen, speciaal gericht op kunstliefhebbers van dertig tot vijftig. Kunsthandelaren maken extra tijd vrij om al je vragen te beantwoorden, je kunt rustig kijken en vergelijken en vaak zijn er ook kunstenaars aanwezig. Dit alles gebeurt tijdens een ontspannen en gezellige borrel; de perfecte manier om je kennis over de kunstwereld uit te breiden.
De beurs vindt dit jaar plaats van 22 t/m 29 november in de Parkhal van Amsterdam RAI. Entree €15,-.
(Beeld: Hendrik de Fromantiou)

Deel dit artikel
Back to top