Fashion

't Groen Kwartier

Antwerpen - ‘t Groen Kwartier is Nederlands schoon in Antwerpen. Gedurende vier maanden kleuren designlabel Moooi en restaurant Lute uit Ouderkerk. ‘t Groen Kwartier, op het terrein van een voormalig militair hospitaal is een goed bewaard geheim in Antwerpen: een geweldige plek in een surrealistische omgeving van oude en nieuwe architectuur met paviljoenen, een klooster en een stookruimte, waar van alles en niets gebeurt. Groen en rust worden afgewisseld met goed eten, kunstwerken van divers pluimage en een wisselend artistiek programma.
De Pop-upbar en het restaurant zijn ontworpen door Maximaldesign in samenwerking met partner en hoofdsponsor Moooi. Vier maanden verzorgen Lute’s Jeroen Groot en Chantal Huisman een menu geïnspireerd op de natuur: de beste balans tussen de oorsprong en het gerecht.
Je kunt overdag in de tuin genieten van tapas en salades en ’s avonds is er een wekelijks wisselend menu met bijpassende wijn. Deze week staan er coquilles, kalfsentrecôte, kaas en een limoentaartje op het menu. Na 22:00 nemen cocktailshakers en DJ’s het stokje over en verandert het Kwartier in loungebar dela Chapelle.
Op de zondagen kun je een speciaal door Peter Lute (eigenaar van restaurant Lute) gevulde picknickmand bestellen. T Groen Kwartier is open van woensdag t/m zaterdag voor lunch en diner, zondag voor de picknickmand en is nog open tot en met oktober. Kijk voor meer info op de site: groenkwartier.be.

Deel dit artikel
Back to top