Fashion

Graphic Design Museum

Breda - Geopend door Hare Majesteit herself in Breda: het Graphic Design Museum, het eerste museum ter wereld dat zich specifiek richt op grafische vormgeving. Het instituut fungeert als museum, kenniscentrum, onderwijsomgeving, winkel voor beeldcultuur, ontwerperscafé en productiehuis voor grafische vormgeving. Het Graphic Design Museum biedt een internationaal podium voor gevestigde ontwerpers en is tevens een springplank voor nieuw toptalent.
Het instituut is geheel in stijl verbouwd en alleen al daarom een bezoekje waard. De voormalige artotheek bestaat uit drie betonnen vloeren van zeven bij 37 meter, een kelder en een overdekte binnenstraat van bijna drie meter breed. Door deze binnenstraat kan het licht tot diep in het gebouw doordringen. Aan de zijstraat is de gevel helemaal transparant, daarachter bevindt zich over de volle lengte een twee meter diepe ruimte. Deze ruimte is onderdeel van het expositiecircuit en werkt van buitenaf als een etalage.
Het Graphic Design Museum is gevestigd aan de Boschstraat 22 in Breda en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 18:00 uur. De entreeprijs is € 7,50.

Deel dit artikel
Back to top