Fashion

Rietvelds Ranke RuimtedierenUtrecht - De tentoonstelling 'Rietvelds Ranke Ruimtedieren (en andere creaturen van de avant-garde)', die je t/m 26 oktober in het Centraal Museum in Utrecht kunt bewonderen, is de Rietveld-collectie van het museum de kern, maar er is ook werk te zien van kunstenaars en architecten als Theo van Doesburg, J.J.P. Oud en Berlage.
In de tentoonstelling kun je zien hoe de geometrisch-abstracte beeldtaal zich ontwikkelt uit de figuratiekunst. In vier zalen zie je duidelijk de ontwikkeling: kunstenaars breken uiteindelijk figuren op in vlakken en lijnen waardoor een puur abstracte beeldtaal ontstaat. Hoogtepunt zijn de meubels van Gerrit Rietveld, die tot op de dag van vandaag een inspiratie zijn voor hedendaagse ontwerpers. De entresol is geheel gewijd aan het Rietveld Schröderhuis. Maquettes, bouwtekeningen, filmpjes en artikelen tonen zijn ideeën over ruimtebeleving.
Je kunt de tentoonstelling 'Rietvelds Ranke Ruimtedieren' van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur zien in het Centraal Museum, Nicolaaskerkhof 10, in Utrecht. Entree is € 8.

Deel dit artikel
Back to top