Fashion

Kuga. De nieuwe Ford

Breek met het gewone - Wat als je bij het ontwerpen van een auto helemaal ‘from scratch’ zou kunnen beginnen? Als een schilder die voor een leeg doek staat en zelf bepaalt wat er op komt te staan! Op deze manier gingen de designers van Ford aan het werk bij de ontwikkeling van de Kuga. Het resultaat: een volledig nieuw concept. De Kuga is de eerste crossover van Ford en biedt een combinatie van uitmuntend rijgedrag op zowel de weg als op ruwer terrein.
De Kuga wordt geleverd in een zeer complete uitvoering met een 2.0-liter TDCi 136 pk (100 kW) motor met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Koppel, prestaties en trekkracht zijn onder alle omstandigheden perfect afgestemd. De crossover verbruikt zeer weinig brandstof: 6,4 liter per 100 kilometer (gecombineerde brandstofcijfers). De 169 g/km CO2-uitstoot van de Kuga geldt als beste in zijn klasse.
Ook wat veiligheid betreft is de Kuga lijstaanvoerder. Zijn veiligheidsvoorzieningen zijn van zo’n hoog niveau dat de Kuga de maximale score van 5 Euro NCAP-sterren behaalde. De basis voor de veiligheidsvoorzieningen van de Kuga wordt gevormd door het IPS (Intelligent Protection System) van Ford.
Het interieur is gedeeltelijk uitgevoerd in exclusief leder en afgewerkt met premium materialen. De details benadrukken samen met de geïntegreerde bekledingskleuren het dashboard en de portierbekleding. Zo ontstaat er één stijl van topkwaliteit design en sportiviteit. Kortom, breek met het gewone. Een proefrit met de Kuga is daarvoor een mooi begin.
KLIK HIER voor meer informatie.

Deel dit artikel
Back to top