Fashion

Gluren bij de buren

Utrecht - De donkere decembermaand is de tijd van sfeer en gezelligheid. De kerstboom is opgetuigd, de lichtjes zijn aan en wat is dan leuker om bij je buren naar binnen te gluren? Wat speelt er zich aan de andere kant van de muur af? Het blijft iets interessants. Op 16 december staat de Culturele Zondag in Utrecht in het teken van 'Gluren bij de buren' en mag je dus ongegeneerd bij bijna tachtig huiskamers naar binnen. Daar word je vermaakt, verrast en verbaasd door muzikanten, dansers, acteurs, dichters/schrijvers en beeldend kunstenaars, die in de huiskamers toneelspelen, exposeren, dansen, vertellen of musiceren.
De kunst die je in de huiskamers tegenkomt is heel verschillend, maar elke kunstdiscipline komt sowieso aan bod: dans, theater, muziek, literatuur en beeldende kunst je kunt het allemaal legaal bekijken, ervaren en bijwonen. De presentaties variëren van stand-up comedy en dansimprovisatie tot kleinkunst en punkrock.
Elke huiskamer is gratis te bezoeken voor vijftien tot dertig mensen per optreden. De huiskamers zijn zo ingedeeld dat je in één wijk van huis naar huis kan lopen of fietsen. En de optredens zijn zo geprogrammeerd dat je tijdens de middag vier of vijf optredens van ongeveer twintig minuten kan zien.
Gluren bij de buren vindt plaats op zondag 16 december van 13.00 tot 18.00 uur op diverse locaties in Utrecht. Entree is gratis. Wil je weten welke huiskamers er mee doen en wat de programmering is, kijk dan op de culturelezondagen.nl

Deel dit artikel
Back to top