Fashion

Expo: Ryan McGinley

Amsterdam - Zijn werk wordt gepubliceerd in toonaangevende magazines als ID, Dazed and Confused en New York Times Magazine, hij exposeert in de grootste musea ter wereld en wordt gezien als één van de grootste internationale beloftes van het moment: fotograaf Ryan McGinley. En tot t/m 6 januari kun je zijn werk bekijken in Foam te Amsterdam.
Voor de serie 'Celebrating Life' fotografeerde McGinley een groep vrienden tijdens een roadtrip door Amerika, als eerbetoon aan Amerikaanse voorgangers als Robert Frank en Richard Avedon. Hij verheerlijkt met deze serie de vrijheid en de ontsnapping aan de dagelijkse beslommeringen, met als decor de schoonheid van het Amerikaanse landschap.
Ryan McGinley (1977) woont en werkt in New York. Vanaf 1995 studeerde hij aan de Parsons School of Design in New York. Hij fotografeert sinds 1999 en werd bekend met de foto’s die hij maakte van zijn vrienden, waaronder skateboarders, graffitiartiesten en geliefden, in Manhattan.
Je kunt de tentoonstelling 'Celebrating Life' dagelijks bekijken van 10.00 tot 18.00 uur (op donderdag en vrijdag tot 21.00 uur) in Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam. Entree is € 6.

Deel dit artikel
Back to top