Fashion

NRC next - In Beeld

Leiden - Wie dagelijks de jongste krant van Nederland, NRC next, in de bus krijgt, kent de rubriek 'In Beeld' zeker. Elke dag staat er op twee volle pagina's midden in de krant een foto. Het onderwerp? Dat kan werkelijk alles zijn. Van een modeshow tot een kind met aids in Afrika. Maar indrukwekkend zijn de beelden altijd. Fotogalerie De Kleine Klup in Leiden toont t/m 2 september met een expositie een selectie foto’s uit 'In Beeld'.
De serie is een selectie van zo'n 250 foto’s die het afgelopen jaar op een dubbele pagina op groot formaat in NRC next werden afgedrukt. De krant vroeg tien deskundigen uit de fotografiewereld naar hun favoriete top drie van deze serie foto’s van internationale persbureaus en Nederlandse fotografen en bracht de dertig foto’s afgedrukt op posterformaat uit.
De onderwerpen variëren van Palestijnse strijders; Afrikaanse migranten aangespoeld op Tenerife; vluchtelingenkampen in Darfur tot grizzlybeer Brutus aangeschoven bij Thanksgiving-diner en Mr. Gay Europe ontwaakt in hotel in Amsterdam. Het zijn uiteenlopende actuele én historische beelden, waarvan de boodschap soms in één oogopslag zichtbaar is en in andere gevallen pas bij nadere beschouwing duidelijk wordt. Het grootformaat maakt dat de foto’s nóg indringender worden.
Je kunt de expositie dagelijks bezichtigen van 12.00 tot 18.00 uur in De Kleine Klup, Nieuwe Rijn 1 (souterrain), te Leiden. Entree is gratis. (Beeld: Flip Franssen)

Deel dit artikel
Back to top