Fashion

EVT: Elektrische design scooter

Landelijk - Milieubewust zijn, biologisch eten en je bekommeren om de natuur is al lang niet meer alleen een hot issue onder macrobiotische vegetariërs met sandalen. En na Live Earth zijn hopelijk nog meer mensen zich bewust van de milieuproblematiek en klimaatveranderingen. Dat eco-producten absoluut niet suf en stoffig hoeven te zijn, bewezen modemerken als Kuyichi en Edun met hun collecties. Op het gebied van vervoer zijn er eigenlijk weinig milieubewuste initiatieven. Maar er is hoop! Want het Nederlandse EVT heeft onlangs een hippe eco-scooter gelanceerd.
De elektrische scooter is hét vervoersmiddel van de toekomst: milieubewust en geruisloos. De nieuwe elektrische EVT scooter is behalve milieuvriendelijk, reukloos en geruisloos ook nog stylish verantwoord met zijn geraffineerde Italiaanse retro design. De EVT elektrische scooter rijdt, in tegendeel tot een benzine scooter, geheel op lood-zuur batterijen. Hierdoor blijft het milieu gespaard en vindt er geen uitstoot van CO2 en andere schadelijke stoffen plaats. 'De tijd van stinkende, luidruchtige scooters is dus voorbij. Je zweeft over het asfalt, een unieke ervaring, zonder het irritante geluid en de stankoverlast van benzinescooters. Think global, act global: we weten allemaal dat schone lucht niet uit de lucht komt vallen,' aldus Mark Schreurs, directeur van EVT Scooters.
Tanken doe je via het stopcontact. Plug in en vul je tank. Vier uur en slechts 22 cent verder is de batterij opgeladen en kun je zo’n vijftig kilometer rijden. Je bespaart dus honderden euro’s per jaar aan brandstofkosten. Een opgeladen batterij is goed voor drie dagen rondtoeren in de stad met een snelheid van maximaal 45 km per uur. Bijkomstig voordeel van de zogenaamde borstelloze naafmotor is dat het onderhoud vrijwel nihil is.
De standaardmodellen zijn te koop vanaf € 2.099. Daarnaast heeft EVT ook limited editions en modellen die je naar eigen smaak kunt ontwerpen. Je kunt de scooters kopen in de EVT Gallery, Kerkstraat 376 bg, te Amsterdam. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur.

Deel dit artikel
Back to top