Fashion

CATALAN

ABSOLUT - Op de advertentie die Cattelan voor ABSOLUT ontwierp staat de fles niet alleen letterlijk in de spotlight. Het lijkt er ook op alsof een wel heel dorstig muisje erin is geslaagd de dop van de fles te draaien en erin is gevallen. Aan de manier waarop het muisje naar zijn hoofd grijpt valt af te lezen dat het arme diertje het niet kon weerstaan de fles tot de laatste druppel leeg te drinken!
De installatie kunstenaar Maurizio Cattelan werd geboren in 1960 in Italië. De Italiaanse kunstenaar heeft nooit een kunstopleiding gevolgd en is volledig autodidact. Voordat hij zich op kunst richtte had hij de meest uiteenlopende bijbaantjes; van kok en tuinman tot nota bene begeleider in een mortuarium. Het begon allemaal met het maken van meubels voor zijn eigen appartement. Hij kreeg de smaak van het creëren te pakken en al snel ontwikkelde hij een geheel eigen visie op installatiekunst.
Cattelan heeft een reputatie in het produceren van humoristisch maar ook zeer controversieel werk, waarin hij vaak gebruik maakt van algemeen bekende personen of symbolen. Vaak combineert hij installaties met performances waardoor hij een wereld creëert waarin de scheidslijn tussen wat realiteit en fictie is vervaagd. Zijn beeld van de Poolse Paus Poolse Johannes Paulus II geraakt door een ingeslagen meteoriet is wereldberoemd en heeft voor veel opschudding gezorgd. Cattelan heeft solo exposities gehad in de meest voorname musea zoals het Museum of Modern Art in New York en het Museum of Contemporary Art in Los Angeles.
De allerlekkerste ABSOLUT DRINKS kan je HIER vinden, shake ze!

Deel dit artikel
Back to top