Fashion

Room Service

Amsterdam - Altijd al eens het Hilton Hotel willen bekijken of in het Okura willen rond wandelen? Het kan nu, zonder dat je meteen een kamer hoeft te boeken tijdens de 'Dag van de Architectuur' op 23 en 24 juni. Het algemene thema dit jaar is 'tijdelijk verblijf' en daar aan gekoppeld is in Amsterdam door ARCAM (Architectuurcentrum Amsterdam) en BNA (Algemene Nederlandse beroepsvereniging van architecten) gekozen om de twee dagen te wijden aan hotelarchitectuur. Onder de naam ‘Room Service’ worden er lezingen, rondleidingen en speciale activiteiten georganiseerd.
Je krijgt tijdens de ’Dag van de Architectuur’ de kans om een aantal interessante hotels in de hoofdstad van binnen te bekijken. Het is mogelijk om je even hotelgast te wanen door de receptie te passeren, in de lobby of het restaurant te verblijven en bovendien een kamer of andere bijzondere ruimte te bezichtigen.
Meer dan twintig hotels openen voor deze gelegenheid hun deuren. Stuk voor stuk hotels met een bewogen geschiedenis, een buitengewoon ontwerp, een spraakmakende verbouwing of een schitterend (design)interieur. Zo kun je ondermeer Ambassade Hotel, De Windketel, Hotel Arena, Qbic Hotel, Lloyd Hotel en The Dylan.
De Dag van de Architectuur vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je bij ARCAM (Prins Hendrikkade 600) terecht voor het kopen van het programmaboekje en tevens toegangsbewijs. Kosten zijn € 5. In het programmaboekje staan de deelnemende hotels vermeld met hun opengestelde ruimte, eventuele rondleidingen en lezingen van bijvoorbeeld de architect. In een inleiding wordt ingegaan op het fenomeen hotelarchitectuur en recente ontwikkelingen op dit gebied. Voor € 1 extra krijgen gezinsleden, familie en vrienden ook toegang tot de opengestelde hotels. good2b geeft 3 x 2 kaarten weg! Surf snel naar WIN! De winactie loopt tot zondag 17 juni. (Beeld: Qbic Hotel)

Deel dit artikel
Back to top