Fashion

Kunstbeurs artbrussels

Brussel - Voor de vijfentwintigste keer vindt van 20 t/m 23 april de meest inspirerende kunstbeurs van België plaats: artbrussels. Toonaangevende galerieën uit zo’n twintig landen zullen acte de presance geven met het werk van gevestigde en opkomende kunstenaars.
Ondanks het jonge imago van de beurs, kan artbrussels intussen terugblikken op haast veertig jaar ervaring. In 1968 werd voor het eerst in Brussel een bescheiden kunstbeurs georganiseerd, die toen nog Art Actuel heette. In de loop van de daaropvolgende decennia is de beurs uitgeroeid tot een kleine, maar zeer gerespecteerd event, waarin een beperkt aantal Belgische galeriehouders elk een buitenlandse galerie uitnodigden. artbrussels bestaat precies tien jaar, de kunstbeurs is aan haar vijfentwintigste editie toe, reden te over dus om dit uitgebreid te vieren.
De kunstbeurs wordt ook dit jaar weer georganiseerd n de Brussels Expo. Naast diverse Belgische en internationale zijn er ook een aantal Nederlandse galeries vertegenwoordigd. Zo kun je ondermeer Grimm Fine Art uit Amsterdam verwachten. Het volledige spectrum van disciplines uit de kunst komt aan bod: van schilderkunst, tekeningen en foto’s tot installaties en videokunst. Kwaliteit, innovatie en het internationale karakter van de kunstenaars en programmering van de galeries staat bij de selectie voorop.
artbrussels vindt plaats van vrijdag 20 t/m maandag 23 april van 11.00 tot 19.00 uur in de Brussels Expo (Belgiëplein 1), hal 11 en 12 te Brussel. Entree is € 15 (dagticket). (Beeld: David Sims)

Deel dit artikel
Back to top