Fashion

Wees ons genadig

Amsterdam - Op 30 maart 2007 gaat in de Amsterdamse Stadsschouwburg de nieuwste voorstelling van De Mexicaanse Hond in première, het betreft de voorstelling Wees ons genadig. Daarna volgt een landelijke tournee. In de productie zijn Pierre Bokma, Ariane Schluter, Aat Ceelen en uit België, Stefaan Degand te zien.
Wees ons genadig vertelt het verhaal van een vierhoeksverhouding tussen drie mannen en een vrouw. Julius is een schilder, Simon een dichter en Jack een componist. Alle drie dingen zij naar de gunsten van Katherina. Zij, op haar beurt, probeert het beste uit de mannen naar boven te halen, maar moet tot de conclusie komen dat zij de muze is van drie talentloze kunstenaars. Of zijn de drie mannen kleine meesters en is Katherina een muze zonder talent?
Met Wees ons genadig maakt schrijver, vormgever, schilder, (film)regisseur en acteur Alex van Warmerdam de twaalfde voorstelling voor De Mexicaanse Hond sinds Broers in 1980. Daarna volgden Graniet, De Wet van Luisman, Onnozele Kinderen, De Leugenbroeders, Het Noorderkwartier, Kaatje is verdronken, Kleine Teun, Adel Blank, Welkom in het Bos en De Verschrikkelijke Moeder. In 1986 maakte hij zijn eerste speelfilm Abel, gevolgd door De Noorderlingen, De Jurk, Kleine Teun, Grimm en vorig jaar Ober, waarvoor hij een Gouden Kalf ontving voor het beste scenario. Overigens zijn alle vier de acteurs van Wees ons genadig ook te zien in Ober. In 2006 verscheen zijn eerste dichtbundel Van alle kanten komen ze.
De landelijke tournee vindt plaats van 16 maart tot en met 15 juni, de première vindt plaats op 30 maart in de Stadsschouwburg, en vangt aan om 20.15 uur. We geven 3 x 2 kaarten weg voor de voorstelling Wees ons genadig, om deel te nemen aan de prijsvraag ga je naar het WIN-gedeelte van onze site. Je kunt zelf de dag kiezen dat je naar de voorstelling wilt, klik HIER voor de speellijst.

Deel dit artikel
Back to top