Fashion

Fotografie in New York

New York - Nog leuker dan het kijken naar een mooi kunstwerk is om dat te doen in New York! De welbekende, maar daarom zeker niet minder leuke, musea zoals het Museum of Modern Art (MoMa) en the Metropolitan Museum zijn enorme verzamelplaatsen van superkunst. Maar ga ook eens naar de Westside downtown Manhattan waar een uiteenlopende mix van kunstenaars wordt vertegenwoordigd in de talloze galeries die New York rijk is.
Tussen de grote namen, voornamelijk gevestigd in Soho en Chelsea, zoals Mary Boone op west 24th street en Tony Shafrazi, bekend van Keith Haring, op west 26th Street, zitten ook kleinere galeries die veelal beginnende kunstenaars representeren zoals Jeff Bailey op West 25th Street. Met de Gallery Guide op zak weet je precies waar de werken van jouw gading te vinden zijn.
Mocht je een lucky bird zijn en op heel korte termijn al naar New York gaan, dan kun je tot 21 april naar de tentoonstelling van fotografe Vera Lutter in de vermaarde galerie van Larry Gagosian , ook op west 24th Street. Hier worden haar twee meest recente series tentoongesteld. Venice geeft een gedistingeerd romantisch beeld van de Italiaanse stad gevat in strakke kosmopolitische indrukken. Het is net alsof je erboven zweeft! De contrasterende serie Rheinbraun geeft een culturele interpretatie van de zware, grijze industriestad Hambach in Duitsland.
De van oorsprong Duitse maar inmiddels in New York gevestigde Vera Lutter maakt waanzinnig grote foto’s waarbij ze het proces van fotograferen stop zet bij het negatief. Resultaat zijn printachtige beelden in zwart wit. Een tentoonstelling vol contrast en, met het mooie Venetië naast het grijze Hambach, mixed feelings maar van een artistieke klasse waar je stil van wordt.
Het werk van Vera Lutter is tot en met 21 april 2007 van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur tentoongesteld in Gallery Gagosian op 555 West 24th Street, New York. Entrée is gratis.
(Heleen Westerhuys)

Deel dit artikel
Back to top