Fashion

Expositie Jaime Hayón

Rotterdam - Spanje heeft niet echt een reputatie op designgebied. Okee, Gaudi, Picasso en Dalí zijn grote namen, maar daar houd het voor velen dan ook echt mee op. Toch klopt dat beeld niet. Steeds meer jonge vormgevers uit het Zuid-Europese land doorbreken de landgrenzen en hebben internationaal succes. Eén van de meest opzienbarende designers van het moment is Jaime Hayón. En Vivid vormgeving in Rotterdam is de eerste galerie in Nederland die een expositie aan hem wijdt. En terecht, want de veelzijdige ontwerper heeft in een korte tijd een grote naam opgebouwd.
Jaime Hayón (1974) komt uit Madrid, maar ontwikkelde zich op verschillende plaatsen in de wereld. Van Los Angelos en Hong Kong tot Parijs en Treviso. Op die laatste plek, in Italië, was hij hoofd van de ontwerpafdeling van Fabrica, het toonaangevende communicatielaboratorium van Benetton. Maar hij deed ook opdrachten voor grote merken als Coca-cola, BD, Camper en Adidas. En onlangs richtte hij de mooie Camper store in Londen nog in. De talentvolle creatieveling is net een kameleon. Kunstenaar, designer, curator: elke ‘pet’ die hij opzet, past hem perfect. Hij organiseerde de laatste Lissabon Biennal of Design, zijn exclusieve meubelontwerpen en muurschilderingen kun je bekijken in musea als het Vitra Design Museum in Duitsland en het Londense Designmuseum en zijn vele designs (van een prachtige badkamercollectie tot zijn in Azië immens populaire arttoys).
Jaime Hayóns werk belanceert tussen kunst en design, realiteit en droom en modern en barok. Zijn opvallende ‘Mediterrane Digitale Barokke’ stijl kun je bij Vivid tot in de kleinste details bewonderen. In de expositie kun je o.a. een gigantische gouden cactus van keramiek, een badkamerinrichting met een Gaudi-sausje, zijn bekende dressoir voor BD editions in een speciale rode-hoogglans uitvoering en een grote surreële muurschildering.
Je kunt de expositie ‘Stage in Holland’ van Jaime Hayón van 14 januari t/m 18 maart bekijken bij Vivid vormgeving (William Boothlaan 17a) in Rotterdam. Van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00 uur is Vivid geopend. Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top