Fashion

Vietnamese dans en muziek

Landelijk - Veel van Vietnam weten we eigenlijk niet. Verder dan de bekende loempia, de oorlog en de bekende uitspraak ‘Good morning Vietnam’ komen we vaak niet. Toch is het een prachtig land, waar een hoop gebeurt op cultureel gebied. De rijke geschiedenis en opkomende modernisering van nu maakt het een interessante plek in Azië. Op dit moment kun je genieten van dans en muziek uit Vietnam in diverse plekken in ons land.
Op uitnodiging van Mundial Productions (jawel, van het bekende wereldmuziekfestival in Tilburg) treedt de Vietnamese muziek- en dansgroep Trang An Flowers Group van 25 september t/m 15 oktober op in verschillende theaters in Nederland en België. Vanuit de visie dat cultuur bijdraagt aan ontwikkeling organiseert Mundial Productions tournees van artiesten uit ontwikkelingslanden, onder de naam Mundial Concerts. De jonge, hoogopgeleide vrouwen uit Hanoi van Trang An Flowers Group brengen met 'Colours of Vietnam' een meeslepende voorstelling vol diversiteit en artistieke originaliteit. Erg leuk om eens je horizon te verbreden.
Trang An Flowers Group brengt een schitterend repertoire van traditionele muziek en dans gemengd met moderne invloeden. Op geniale, muzikale wijze geven ze een reflectie op hun kleurrijke land. De vrouwen zijn meesters in het bespelen van de verschillende traditionele Vietnamese instrumenten, zoals de fluit, Ding Pa, T'rung, monocord, Klong put en de 16-snarige zither. Instrumenten je zelden in Nederlandse theaters kunt zien en ervaren.
Zin in een avondje Vietnamese verrassingen? Je kunt de voorstelling o.a. zien in KIT in Amsterdam, het Wereldmuseum in Rotterdam, de Concertzaal in Tilburg, het CK theater in Roermond en de Junushoff in Wageningen. Voor het complete speelschema en meer informatie kun je kijken op de site van Mundial Concerts.

Deel dit artikel
Back to top