Fashion

MUCH DUTCH

Amsterdam - September lijkt tot de designmaand van het jaar te zijn gebombardeerd! Er wordt zo veel georganiseerd op het gebied van design en kunst, dat het bijna onmogelijk is om alles te noemen. Om het je wat gemakkelijker te maken, pikken we de highlights er uit. De afgelopen weken berichten we je al over de designevenementen Inside Design in Amsterdam en de tientallen activiteiten tijdens Brussel Designstad. Maar ook over exposities als Design bij LEGIOkunst in Tilburg, Proeftuin 2006 in Dordrecht, De keuze van Li Edelkoort in Nieuw Rhoden en Ineke Hans in Rotterdam. En aan dat interessante lijstje kunnen we nu nog een must-see expositie toevoegen bij Studio Apart in Amsterdam, want daar kun je een hoop Nederlands design bewonderen tijdens MUCH DUTCH. Voor deze tentoonstelling zijn zes jonge Nederlandse ontwerpers gevraagd om hun werk te showen als onderdeel van het programma van Inside Design (dat van 14 t/m 17 september in Amsterdam plaatsvindt). De designers Kiki van Eijk, Joost van Bleiswijk, Wat Design, Snodevormgevers en Frederik Roijé exposeren hun nieuwste werk en een aantal bekende ontwerpen, die ze eerder maakten.
Snodevormgevers bestaat uit het duo Mander Liefting en Josef Blersch. Dit freelance ontwerp bureau is gespecialiseerd in prototypes en eenmalige autonome vormgeving van projecten. De samenwerking bestaat uit het combineren van de verschillende interesses en disciplines die ze afzonderlijk beheersen, met daarin vormgeving als overlappend gebied. Je kunt een aantal (semi)gebruiksproducten vormgeven met het thema “militant optimisme” van hun hand zien.
WAT Design is een jong team van designers opgericht door Maarten Baptist en Jan Habraken. WAT staat voor ‘Working Apart Together’, een naam die hun filosofie onderschrijft. In projecten werken ze vaak samen met mensen uit andere disciplines zoals modeontwerpers, architecten en kunstenaars. Tijdens Much Dutch kun je een serie pop-up verlichting uitgevoerd in karton en aluminium en unica uit hun Rough Collection bekijken.
Ontwerpster Kiki van Eijk studeerde aan de Design Academy in Eindhoven en is sinds 2001 actief in de designwereld. Haar collectie wordt gepresenteerd in galeries en musea over de hele wereld. Haar werk is zowel 2d als 3d, conceptueel, esthetisch en functioneel. Ze werkt veel met materiaal, structuur en vindt haar inspiratie in technische processen. Ze vindt het interessant om een vervreemding of twist te creëren in een reeds bestaande vorm, bestaand product of fenomeen. Voor deze expo zal ze o.a. haar nieuwe serie kleden tonen.
Studio Frederik Roijé is opgericht in 2001 en heeft zijn basis in Amsterdam. De studio specialiseert zich in interieur, meubels en productontwerpen. Je kunt ditmaal zijn serie Firefly, een serie lampen ontstaan vanuit een fascinatie voor de gloeilamp, bewonderen. De grenzen tussen lamp en vorm verdwijnen helemaal. Ook presenteert hij een voor de gelegenheid gemaakt ontwerp!
MUCH DUTCH is te bekijken van 14 september t/m 12 oktober. Studio Apart is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Tijdens Inside Design kun je ook op zondag tussen 12.00 en 17.00 uur de expo bekijken. Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top