Fashion

Expositie AEKI

Breda - Op 1 september opent KOP een wel heel bijzondere expositie: AEKI. Een huis vol experimenteel ontwerp, functionele kunst en vicieus voyeurisme. Je kunt al bezoeker je eigen huis tijdelijk inruilen voor AEKI. De inrichting zorgt ervoor dat er genoeg te doen is, van gezelschapsspel tot chillen in de tuin. Voor de gene die het nog niet meteen doorhebben: AEKI is een anagram van het bekende Zweedse woonwarenhuis. De marketingformule van dit bedrijf stond model voor dit concept, maar de ontwerpen vertonen geen gelijkenis.
AEKI is een expositie met toegepast autonoom ontwerp. Op het eerste gezicht lijkt dat een tegenstrijdige term, maar AEKI bewijst het tegendeel. Je kunt er werk zien van ruim tachtig voornamelijk Nederlandse ontwerpers en kunstenaars, zoals Snode Vormgevers, Kiki van Eijk, Martijn Wildekamp, Theo konijnenburg, Helmut Smits, Sander van Bussel en Gijs van Bon. Bij de selectie van deelnemers is er op gelet dat ontwerpers op een zeer autonome manier met hun ontwerpen omgaan en autonome kunstenaars juist meer toegepaste ontwerpen maken.
Het pand van KOP is tijdens de expositie ingericht als één groot huis: je vindt er een woonkamer, werkkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, garage en picknicktuin. Het huis is helemaal compleet: van fiets tot huisdier, van bank tot servies, van keuken tot fitnesszaal enz.
Tijdens de opening op 1 september zal de AEKI-catalogus worden gepresenteerd. De catalogus voert de bezoekers door de expositie en fungeert tevens als naslagwerk met jonge talentvolle ontwerpers. Daarnaast zullen er op het buitenterrein van KOP performances plaatsvinden en zullen de eerste bewoners het AEKI huis betreden. Een aantal van hen zal er zelfs de nacht doorbrengen.
Tijdens het openingsweekend kun je blijven slapen in de speciaal voor KOP ontworpen bedmodules van DAAN en relaisrotterdam. Tevens kan je heerlijk ontspannen in de mobiele sauna van Ruben Feenstra. Zaterdag is er voor de liefhebbers een Bourgondische Barbecue (met lam op het spit) en zal Frank Taal z’n oude krasse Jazz collectie laten horen. Houd je wel van een spannende nacht? Je kunt via de site van KOP een plekje reserveren voor € 25 p.p.p.n. Bij de overnachting is een avondprogramma en uitgebreid ontbijt inbegrepen. Natuurlijk is de KOPbinnenplaats in de ochtend voorzien van een speciaal gebouwde douchegelegenheid! De expositie AEKI is tot 30 september te bezoeken op vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 23.00 uur. Entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top