Fashion

Zwoele Zomeravonden in Kröller-Müller

Otterlo - Dit jaar viert het Kröller-Müller Museum in Otterlo de zomer op een bijzondere manier. Op vier zaterdagavonden in juli en augustus is de beeldentuin het decor voor een zinderend programma met kunst, theater, muziek en poëzie. Overal in de beeldentuin treden theatermakers, dansers, muzikanten en kunstenaars op. Er zijn standjes waar je lekker eten en drinken kunt vinden, maar je eigen picknick meenemen kan natuurlijk ook. Na sluitingstijd van het museum (vanaf 17.00 uur) beginnen de gratis rondleidingen door de beeldentuin al. De voorstellingen beginnen om 18.00 uur en duren in juli tot 21.00 uur en in augustus tot 20.30 uur.
Zaterdag 8 juli staat in het teken van literatuur en poëzie. Rondleidingen en optredens die je kunt verwachten, zijn van onder meer Joost Zwagerman, Simon Vinkenoog met jazz-combo, Daniël Dee, Jasper, Marike Jager en Marita Kratz.
Op zaterdag 22 juli draait het allemaal om theater. De avond zal tot een succes worden gemaakt door onder andere Theatergroep de Ponies, 2 Over Rood, Komma 4 en Mamabart.
Muziek en dans is het thema op zaterdag 5 augustus. Wordt verrast door bijvoorbeeld DJ Platform, DJ Pierre Estourgie, een DJ-workshop van DJ Cixx en DJ Ruben.
Op zaterdag 19 augustus swingt het in Otterlo, want die avond staat swingende, sensuele Gipsy Jazz centraal. Rondleidingen en een uitvoering van DjanGO! (een eerbetoon aan Django Reinhardt) door onder andere Koen De Cauter en zonen, Fapy Lafertin en Patrick Saussois. Op deze avond wordt ook de tentoonstelling ‘Living Art - On the Edge of Europe’ geopend!
Kom je alleen voor het avondprogramma dan betaal je na 18.00 uur de helft van de normale entreeprijs, dat wil zeggen € 6 voor volwassenen voor zowel het park als de beeldentuin. Kinderen tot 12 jaar mogen na 18.00 uur voor niets mee. Alle activiteiten zijn gratis, maar let op: het museum is niet te bezichtigen, alleen op 19 augustus wordt één tentoonstelling geopend. (Beeld: Terry Richardson)

Deel dit artikel
Back to top