Fashion

Trots (Design uit Arnhem)Tilburg - De Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem is beroemd om haar modeafdeling, waar jaarlijks een hoop talent van af komt. Denk aan succesvolle jonge modeontwerpers als Jan Taminiau, Daryl van Wouw, Joline Jolink, Percy Irausquin, Mada van Gaans en Neerlands trots: Viktor & Rolf. Maar niet alleen de modestudenten zijn er succesvol, ook de gene die als productdesigner zijn afgestudeerd, maken prachtig werk.
Tijdens de tentoonstelling ‘Trots’ (Design uit Arnhem) in galerie LEGIOkunst in Tilburg kun je het werk zien van een jonge generatie productvormgevers van de academie in Arnhem. Deze diverse en succesvolle groep zelfstandigen werken inmiddels actief op een professioneel niveau, autonoom of in opdracht. Laat je verrassen door de verschillende designdisciplines zoals verlichting, keramiek en meubels. De Arnhemse context van vernieuwing, creativiteit en talent, zorgt voor herkenbare samenhang.
Je kunt werk zien van onder andere: Jaromir Maas, Boudewijn van der Poel, Suzanne Poort, Floris Schoonderbeek, Marko Schregardus, Dejan Spasic, Rogier Sterk, Ennio Vicenzoni, Luc Brinkman, Bruno van Hooijdonk, Alex Gabriel, Laurens van Wieringen, Tjeerd Veenhoven, Yara den Hertog, Judith van de Boom en Ferry Meeuwisse. Waarschijnlijk zijn het nu nog onbekende namen voor je, maar daar gaat zeker verandering in komen.
Wil je zien wie misschien wel de waardige opvolgers zijn van Marcel Wanders, Hella Jongerius of Ineke Hans, ga dan deze zomer naar Tilburg en kijk je ogen uit! LEGIOkunst is geopend van woensdag tot zaterdag van 13:00 tot 17:30 uur. De expositie loopt tot 26 augustus. Let op: van 1 juli t/m 15 augustus is de galerie gesloten.

Deel dit artikel
Back to top