Fashion

Verheyen en Warzandegan in Galerie CGH

Hasselt - Hasselt is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt om naar toe te gaan in België, maar naast Antwerpen, Brussel en Gent heeft deze Vlaamse plaats heel wat te bieden op het gebied van kunst. Zo vind je er bijvoorbeeld een prachtig modemuseum waar regelmatig interessante exposities worden georganiseerd en ook Galerie CGH is een adresje waar je even langs moet, als je Hasselt aan doet. Tot 20 juni kun je er in ieder geval terecht voor een leuke tentoonstelling van twee verschillende kunstenaars: Persheng Warzandegan (keramiek) en Bart Verheyen (schilderijen).
Persheng Warzandegan is een Koerdische kunstenares die sinds ze haar geboorteland Iran verliet in 1988 woont en werkt in Nederland. Haar werk (keramiek, schilderijen, tekeningen of brons) is zeer veelzijdig, ze zoekt steeds naar vernieuwing. En dat leidt tot verrassende combinaties van abstract en figuratief én modern en traditioneel. Ze is een internationaal erkende naam, want haar werk is regelmatig te zien in galeries en musea in Europa, Japen en de Verenigde Staten.
Naast keramiek van Persheng Warzandegan kun je ook de herkenbare schilderijen van de Belgische kunstenaar Bart Verheyen zien. Zijn werk associeer je waarschijnlijk meteen met Popart of strip. Strakke kubistische vormen, zwarte contouren en grote felle kleurvlakken. Maar juist door de ‘eenvoud’ in zijn schilderijen word je gedwongen om verder te kijken en zie je vaak het thema de mens als anti-held terug. Als een soort commentaar op een moderne wereld waar de meeste mensen nou niet bepaald gelukkiger van worden. Benieuwd naar deze twee kunstenaars? Tot 20 juni kun je op vrijdag, zaterdag of maandag van 12.00 tot 19.00 uur de expositie bekijken bij CGH Galerie (Ridderstraat 39) in Hasselt. (Beeld: Bart Verheyen)

Deel dit artikel
Back to top