Fashion

ArtBrussels

Brussel - Van vrijdag 21 tot maandag 24 april vindt in Brussel ArtBrussels plaats: een internationale hedendaagse kunstbeurs met deelnemers uit ruim twintig landen. De selectie is enorm streng, dus alleen de beste galeries zul je er vinden. Het beperken van het aantal deelnemende galeries komt de kwaliteit van de getoonde kunstwerken zeer zeker ten goede. Deze kunstbeurs past natuurlijk helemaal in het beleid van Brussel als design- en modestad van 2006, waarover we je al eerder berichtten.
ArtBrussels wordt georganiseerd in de hallen elf en twaalf van Brussels Expo en de ruimte is verdeeld in verschillende zones. In de First Call zone wordt een bijzondere kans geboden aan veertien internationale creatieve starters. De aanstormende galeries zijn gespot door een verzamelaarcomité en de deelname is op uitnodiging. De First Call zone wordt door illy opgeluisterd met een toffe koffie lounge. De Young Galleries zone is voorbehouden aan zo’n veertig galeries die hun ruimte inrichten met het werk van maximaal drie tot vijf niet-gevestigde jonge kunstenaars. De ‘one man shows’ zetten het actuele en innoverende karakter van de beurs extra neer met twintig projecten van gevestigde of jonge artiesten, die een mooi overzicht geven van de meest recente ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. Opvallend is dat van de geselecteerde kunstenaars dit jaar ruim dertig procent vrouw is (‘one woman shows’ zouden beter passen). Dat is een opmerkelijke evolutie: meer en meer jonge vrouwen worden als kunstenaar serieus genomen en maken hun opwachting in de ooit zo mannelijke kunstwereld. Natuurlijk zijn er naast deze jonge talenten de beste al reeds gevestigde galeries uit België en de rest van de wereld vertegenwoordigd. Ook vinden er een hoop interessante debatten plaats, waar de grote namen uit de kunstwereld bij aanwezig zijn.
ArtBrussels vindt plaats van 21 tot 24 april in Brussels Expo en is geopend van 12.00 tot 20.00 uur en de 24ste tot 22.00 uur. Entree is € 12. Op 21 april is het lady’s day en hebben lady’s vrij toegang. (Beeld: Léopold Rabus)

Deel dit artikel
Back to top