Fashion

Winnaars Satelliet Design Challenge 2006

Amsterdam - Tijdens een feestelijke receptie op de Horecava werden onlangs de winnaars van de Satelliet Design Challenge 2006 bekend gemaakt. Net als vorig jaar, toen de Satelliet Design Challenge voor het eerst werd georganiseerd, is er dit jaar ook weer vol enthousiasme en met veel inspiratie door studenten en net afgestudeerden deelgenomen. Creatieve en vernieuwende ontwerpen van interieurconcepten voor de drankverstrekkende horeca waren hiervan het resultaat.
De jury van de Satelliet Design Challenge 2006 bestaat uit Bob Kip, eigenaar van BOB Architectuur in Arnhem, Ricardo Sporkslede, oprichter van Bartender Network, Bart Hagevoort, interieurarchitect bij Heineken Brouwerijen, Jan den Teuling, architect bij Inbev Nederland, Manon Navarro, vormgever onlangs afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven en dit jaar nieuw in de jury, Huib de Jong, architect van Art Constructions uit Rotterdam.
Deze deskundige vakjury had de uitdagende taak om de inzendingen te beoordelen op originaliteit, vernieuwendheid en functionaliteit. De jury was zeer enthousiast over de overall kwaliteit van de inzendingen: “De ontwerpen waren veelal vernieuwend. Er zaten leuke, goede en zeer interessante concepten tussen. Ook over de functionaliteit was door de meeste deelnemers goed nagedacht. Daarnaast zag de presentatie van de ontwerpen er zeer verzorgd uit, wat niet beoordeeld wordt tijdens de jurering maar zeker een rol speelt in de communicatie van het ontwerp.”
Vanuit alle inzendingen zijn 10 ontwerpen genomineerd. Uit deze genomineerden zijn 3 winnaars gekozen.
Het winnende ontwerp van 2006 is “De Cocktail-guide” van Ilana Ifrah! Dit vernieuwende concept is het eerste barconcept zonder bar. In deze trendy cocktailbar is gekozen voor een ruimtelijk object waarin de bezoeker gestimuleerd wordt zijn eigen drankje te ‘creëren’.
De 2e plaats is gegaan naar “Peer 15” van Paul Hendriks en Thomas Kroes. In dit trendy interieurconcept speelt een pier in een decadente “chique” uitvoering, die verschillende eilandjes waar de bezoekers kunnen verblijven met elkaar verbindt, een centrale rol.De jury zegt over dit concept: Het is een hoogwaardig ontwerp waarin alle facetten zijn behandeld. Het ontwerp is zeer functioneel en origineel. Het heeft bestaansrecht en kan zo gebouwd worden.
En de 3e plaats is gegaan “Pimp my canteen” van Inge van Hout en Claudia Wouters. Zij hebben een dappere keuze gemaakt door een interieurconcept te ontwerpen voor sportkantines. De doorgaans kille en ongezellige sportkantine wordt ongebouwd tot een warme en trendy ruimte waar je samen met je tegenstander gezellig kan blijven hangen. De jury vond het een leuk concept, erg origineel en vernieuwend. Ook de gedachte achter het concept vonden ze zeer interessant.
Het winnende ontwerp van de Satelliet Design Challenge wordt tijdens het horeca event bar:nl op 11 en 12 april 2006 in de Amsterdam Convention Factory op ware grootte gepresenteerd. Klik hier om de ontwerpen alvast te bekijken!

Deel dit artikel
Back to top