Fashion

De 1 meter sessie van Yksi

Utrecht - Onder de titel 1 meter sessie toont Ontwerpersgroep Yksi haar collectie 2005-2006 tot en met 6 maart 2006 in het Dutch Design Center Utrecht. De Yksi-collectie bestaat uit een scala van producten, van keukenstoel tot tafelkleed en van cd kast tot barkruk.
Ontwerpersgroep Yksi heeft sinds de oprichting in 1991 tal van design- en interieur-projecten uitgevoerd, zowel voor particulieren als voor winkels en bedrijven. Met name de afgelopen twee jaar hebben Leonne Cuppen, Kees Heurkens en Eduard Sweep hard gewerkt om daarnaast een eigen collectie van meubels, accessoires en andere objecten op te bouwen.
Sommige producten komen voort uit maatwerk ten behoeve van een project of in opdracht ontworpen. De collectie is verder uitgebreid met geheel nieuwe ontwerpen zoals de Yksit meubellijn. Deze serie heeft enkele maanden geleden een eervolle vermelding gekregen voor de Harrie Tillieprijs 2005, georganiseerd door het Stedelijk Museum Roermond.
Speciaal voor de presentatie in het DDC is een museale opstelling gemaakt van 15 meter lengte, waarbij een aantal producten getransformeerd zijn tot een breedte van 1 meter. Een barkruk in 3-persoons uitvoering, de Yksit 1 als meterbankje en twee aan elkaar gekoppelde exemplaren van de Yksit dinner zorgen samen voor een vervreemdend effect. Het Dutch Design Center is iedere dinsdag t/m zaterdag en iedere eerste zondag van de maand geopend, entree is gratis.

Deel dit artikel
Back to top