Fashion

Hollands Landschap

Amsterdam - Living Tomorrow, het huis en kantoor van de toekomst bestaat alweer twee jaar! Tijd voor een feestje! Dat vindt plaats in de vorm van een daverende expositie: Hollands Landschap. Living Tomorrow heeft deze tentoonstelling in samenwerking met Business Art Service samengesteld naar aanleiding van het vernieuwende werk van Barbara Broekman. Zij is sinds 1982 professioneel werkzaam als designer en beeldend kunstenaar. Broekman heeft haar opleidingen gevolgd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en het California College of Arts and Crafts in Berkeley. Haar werk begeeft zich binnen het grensgebied van vrije en toegepaste kunst. De tentoonstelling Hollands landschap vormt tot dusver het hoogtepunt van haar carrière.
In deze tentoonstelling staat het stereotype van het Hollandse landschap centraal. Door afbeeldingen van natuurlijke en stedelijke gebieden volgens een weefpatroon door elkaar heen te vlechten, heeft Broekman haar eigen Hollandse landschappen gecomponeerd. Een deel van deze tentoonstelling heet “Dagboek” en bestaat uit zo’n 2000 afbeeldingen: privé foto’s, plaatjes en motieven uit het dagelijkse leven, geknipt uit tijdschriften, kranten, behang en inpakpapier. In de loop van jaren zijn deze verzameld als bronnen van inspiratie voor het werk van Broekman. Samen vormen zij een grootschalig en kleurrijk tableau vol kijkgenot. De afbeeldingen zijn met de hand gerangschikt volgens een oorspronkelijk weefpatroon. Formele aspecten als kleur, beweging, 3 dimensionaliteit in het platte vlak, licht, kleur en energie gelden als uitgangspunt voor de ordening van de afbeeldingen.
Living Tomorrow is een ontmoetingsplaats voor innovatieve ondernemingen om bezoekers kennis te laten maken met producten en diensten die de kwaliteit van wonen, leven en werken in de nabije toekomst kunnen verbeteren. Het werk van Barbara Broekman sluit goed aan bij het innovatieve karakter van het project. Hollands Landschap loopt t/m 31 januari 2006 in Living Tomorrow. Entree is gratis en Living Tomorrow is elke werkdag geopend van 11.00 – 16.00uur.

Deel dit artikel
Back to top