Fashion

Swarovski en design in de BijenkorfAmsterdam - De maand december krijgt in Amsterdam een heel bijzondere uitstraling. In de lichthal van de Bijenkorf Amsterdam verrijst direct na Sint Nicolaas een kerstboom met een hoogte van maarliefst twaalf meter, gedecoreerd met meer dan 10.000 Swarovski kristallen. Een nieuwe boom voor de Bijenkorf en meteen al op een unieke wijze versierd. Een Swarovski-kerstboom was eerder te bewonderen in wereldsteden als New York, Milaan, Londen, Parijs, Berlijn, Zürich, Moskou, Toronto, Sydney en Hong Kong.
De opbouw van de kerstboom start in de avond van 5 december als Sinterklaas en zijn Pieten op pad gaan. Vanaf 17.00 uur, als de deuren van de Bijenkorf sluiten, gaat een team van bijna 100 mensen van start en werkt de hele nacht door om de duizenden kristallen in de boom te hangen. Als deze eenmaal hangen, komt de verborgen verleider van het kristal om de hoek, de belichting. Want kristal heeft licht nodig, veel licht! Voor optimale schitteringen heeft Swarovski voor de Bijenkorf-kerstboom gekozen voor de ‘Aurore Borealis steamed’ kristallen die met de juiste belichting het effect van het noorderlicht evenaren.
Naast de bijzondere kerstboom zal Swarovski het winkelende publiek in Amsterdam verrassen met unieke presentaties in twaalf etalages van de Bijenkorf. Acht van die etalages zijn ingericht door bekende ontwerpers en couturiers, waaronder Mart Visser, Frans Molenaar, Tord Boontje, Monique Collignon, Percy Irausquin, Jan Taminiau en Daryl van Wouw en Edwin Oudshoorn.
Vanaf 28 november staan in de Bijenkorf Amsterdam twee Swarovski stands waar de nieuwste kristallen creaties van de Swarovski sieradenlijn en het Swarovski kerstornament te koop zijn. Het kristallen kerstornament, voorzien van een klein metalen plaatje met het jaar van uitgifte, is een zeer geschikt kerstcadeau. Al 15 jaar wordt er jaarlijks een nieuw ontwerp uitgebracht. Het kerstornament 2005 is een grote driedimensionale kristallen ster met bolvormig middenstuk en wordt in de maand december niet alleen in Amsterdam maar in alle Bijenkorf filialen in Nederland verkocht.

Deel dit artikel
Back to top