Fashion

Masterclass Vincent van de WijngaardAmsterdam - Vanaf 24 november bestaat er de mogelijkheid om deel te nemen aan een masterclass gegeven door Vincent van de Wijngaard. Tijdens deze masterclass zal Vincent je begeleiden bij een intensief straatfotografenproject. Hij gaat diep in op de do’s en dont’s van de straat en legt uit wat een foto tot een goede straatfoto maakt. Hoe slaag je erin dat beslissende moment op de juiste manier vast te leggen? Hoe transformeer je een alledaagse gebeurtenis tot iets bijzonders? Hoe haal je je inspiratie van de straat? Je gaat met Vincent mee op pad en zult van dichtbij meemaken hoe hij werkt. Daarnaast zul je zelf intensief fotograferen. Parallel aan de verschillende losse opdrachten, die steeds binnen de groep behandeld zullen worden, werk je gedurende de workshop aan een eigen project, waarvan de voortgang elke les besproken wordt.
Vincent van de Wijngaard staat bekend om zijn geheel eigen stijl van straatfotografie. Hij transformeert alledaagse momenten tot verstilde, dromerige, maar soms ook rauwe beelden die een glimp van een andere werkelijkheid laten zien. Zijn werk neemt je mee de wereld over, van Afrika tot Latijns-Amerika, van het Caribisch gebied tot het Midden-Oosten. Vincents foto’s zijn terug te vinden in bladen als Rails, MAN, Credits en DIF. Daarnaast werkt hij ook voor verschillende commerciële opdrachtgevers en maakte hij in opdracht van het Van Gogh museum het boek 'Following Van Gogh', waarbij hij Van Gogh achterna reisde langs zijn verschillende woonplaatsen en zocht naar de schaarse overblijfselen van Van Goghs leven en werk. Van deze foto’s werd eveneens een expositie in het Van Gogh museum gehouden.
De masterclass zal bestaan uit vier bijeenkomsten en zal in de avonduren en weekenden gegeven worden bij Fotogram op de Korte Prinsengracht 33. De kosten voor deze masterclass bedragen € 400.-, inschrijven kun je www.fotogram.nl.
Beeld: Vincent van de Wijngaard.

Deel dit artikel
Back to top