Beauty

Oriflame Ecobeauty

Review - Huidverzorging, we doen het (bijna) allemaal, maar is het niet veel fijner als een goede huidverzorging niet alleen je look goed doet, maar dat ook doet voor de wereld? Dat is de Oriflame Ecobeauty lijn.
Tekst en foto’s: Renée Quekel, MyStyle
Oriflame is een Zweeds bedrijf met een directe verkoop in 60 landen wereldwijd met 3,5 miljoen consulentes die de welbekende homeparties geven, maar dan met make-up. Omdat Oriflame een ecohart heeft, is de EcoBeauty lijn ontwikkeld, die samenwerkt met vier organisaties toegewijd aan sociale verantwoordelijkheid, natuurlijkheid en zorg voor het milieu.
[IMG01]


De pluspunten van de EcoBeauty lijn:
- De ingrediënten zijn Fair Trade ingekocht.
- De Ecocert-certificering garandeert dat minimaal 95% van de ingrediënten uit de natuur komen van herleidbare, hernieuwbare en duurzame bronnen.
- De Vegan Society certificering zorgt ervoor dat de formules vrij zijn van dierlijke substanties, parabenen, siliconen, minerale oliën en synthetische geuren.
- De grondstoffen zijn verantwoord verkregen van locale producenten in ontwikkelingslanden, die ze helpen hun leef- en werkomstandigheden te verbeteren.
- Er zitten milieuvriendelijke & 100% recyclebare materialen in de verpakking.
- Het papier in de verpakking komt uit duurzaam FSC-gecertificeerde beheerde bossen.
[IMG02]


Smoothing Day Cream
Ik testte drie producten uit de lijn, die o.a. ook nog een handcrème, douchegel, eau de toilette en foundations bevat. Als eerste de Smoothing Day Cream, die €19,95 kost voor 50 ml. Het helpt het vochtniveau van de huid aanvullen en bestrijdt de vorming van onzuiverheden gedurende de dag. De verpakking heeft een fijn en hygiënisch pompje. De crème is lekker zacht, de substantie is niet vet en trekt goed in. Ook blijft er een beschermend laagje achter, wat fijn is voor de winterdagen. Ik vind het een fijne dunne crème voor een normaal huidtype. Een vette huid kan hem ook hebben omdat hij wat matterend werkt, maar voor een echte droge huid is hij niet rijk genoeg. De geur is zacht, een tikkeltje kruidig maar het het stoort niet. De werkende ingrediënten in deze Natural Pro-blend zijn kokosnootolie en sheabutter. Er zit een zachte vorm van alcohol in, hier moet je tegen kunnen, maar ik heb er geen last van gehad.
Ingrediënten
Aqua, glycerin, cocos nucifera oil, cetearyl alcohol, isopropyl myristate, stearic acid, bentonite, tapioca starch, cetearyl glucoside, sorbitan olivate, butyrospermum parkii butter, glyceryl caprylate, hippophae rhamnoides extract, xanthan gum, vaccinium vitis-idaea seed oil, phenethyl alcohol, parfum, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, limonene, maltodextrin, linalool, sigesbeckia orientalis extract, quartz, sodium carbonate, helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis extract.
[IMG03]


Smoothing Night Creme
Deze nachtcrème kost ook €19,95 voor 50 ml en voedt, beschermt en verjongt de huid intensief wanneer je slaapt. Deze crème is zoals gewoonlijk iets dikker dan de dagcrème, maar is alsnog erg dun en luchtig. Dit vind ik fijn, want een dik crème masker dat aan je kussen plakt wil niemand toch? Hij voedt heel goed, maar van het verjongende effect heb ik niks gemerkt, dit is ook erg moeilijk te zien aan mijn nog jonge huidje. Ook hier doen de kokos- en sheaboters hun werk en helpt de zonnebloemolie mee.
Ingrediënten
Aqua, cocos nucifera oil, glycerin, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, isopropyl myristate, stearic acid, cetearyl glucoside, sorbitan olivate, butyrospermum parkii butter, bentonite, glyceryl caprylate, hippophae rhamnoides extract, xanthan gum, vaccinium vitis-idaea seed oil, phenethyl alcohol, parfum, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, limonene, maltodextrin, linalool, sigesbeckia orientalis extract, quartz, helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis extract
[IMG04]


Smoothing Eye Cream
Deze oogcrème kost €9,95 voor 15 ml en komt in een tubetje met een makkelijk te doseren tuitje. De oogcrème is heel dun, smeert makkelijk uit en voelt fris aan. Omdat de crème zo dun is gebruik je snel te veel voor je huid rondom je ogen, maar je kan het verder uitsmeren en de volgende keer goed op de hoeveelheid letten. De crème trekt je huid een beetje strak en irriteert mijn super gevoelige ik-krijg-door-alles-oogontsteking-ogen niet. Big plus!
Ingrediënten
Aqua, glycerin, bentonite, butyrospermum parkii butter, cocos nucifera oil, isopropyl myristate, tapioca starch, cetearyl glucoside, sorbitan olivate, cetearyl alcohol, glyceryl caprylate, hippophae rhamnoides extract, stearic acid, vaccinium vitis-idaea seed oil, phenethyl alcohol, xanthan gum, citric acid, potassium sorbate, sodium benzoate, maltodextrin, quartz, sigesbeckia orientalis extract, sodium carbonate, helianthus annuus seed oil, rosmarinus officinalis extract.
[IMG05]


V.l.n.r. dagcrème, nachtcrème, oogcrème.
Ik vind de EcoBeauty lijn een erg goed initiatief en vind de producten fijn en hygiënisch in gebruik. Deze lijn is goed voor iedereen rond de 20/25 met een droog/normaal, normaal, gecombineerd of vet huidtype die niet alleen het beste voor haar huid wil, maar ook voor natuur en milieu. De EcoBeauty lijn is hier te koop.

Deel dit artikel
Back to top