Beauty

Groen douchen

Test: White & Pure lijn van Greenland - Jullie kennen het vast wel: als het in de winter ‘s morgens nog pikdonker is, je bed nog zo heerlijk warm is en je wekker gaat. Volgens mij voor iedereen het meest vreselijke wat er is, het maakt opstaan zo moeilijk! Niets is fijner om dan even een lekkere douche te nemen en toch een beetje op een aangename manier wakker te worden. Daarom testte ik de shower cream en body butter van de White & Pure lijn van het merk Greenland.
Tekst & foto’s: Vera Lenssinck
Het merk ‘Greenland’ klinkt in ieder geval erg groen en dat is het ook! De producten van dit merk zijn ECOCERT gecertifieerd. Dit betekent dat minimaal 95% van de ingrediënten op natuurlijke basis moet zijn! ECOCERT is een Franse certificatie organisatie die zich richt op ecologische en organische productie van voedingsmiddelen, kleding en cosmetica. Zij hebben richtlijnen opgesteld die het gebruik van natuurlijke bestanddelen stimuleren.
[IMG01]


De body butter
De body butter heeft een organisch ECOCERT keurmerk. Ik testte de balancing bulgarian rose & patchouli body butter, van de PURE & WHITE lijn. Hiervan is 99% van de ingrediënten op natuurlijke basis en 13% daarvan komt van organische landbouw.
[IMG02]


[IMG03]


De body butter ruikt naar roos en patchouli, echt een geur die me aan mijn oma doet denken! Mijn oma had namelijk altijd een kast vol crèmepjes met bloemige geuren. Dus telkens als ik deze body butter opsmeer moet ik aan mijn lieve oma denken! Het is een fijne en dikke crème, die erg snel intrekt! Je huid is na het insmeren niet vettig of plakkerig, maar voelt super zacht aan! Oja, de geur doet me dan wel aan mijn oma denken, maar voor mij is de geur te sterk! Je moet echt van een rozengeur houden. Ik moet wel toegeven dat ik heel moeilijk ben als het om geuren gaat. De body butter bevat 100 ml.
[IMG04]


Toch was ik wel benieuwd naar de ingrediënten in deze body butter, dus ik heb ze opgezocht. In de body butter zitten veel boters en oliën, zoals shea butter, sunflower olie, cacao boter. Ook bevat de body butter alcohol. Cetearyl alcohol is zachte alcohol en wordt gewonnen uit plantaardige oliën. Ook cetyl alcohol is een natuurlijke alcohol. Ik citeer even wat er in mijn lexicon staat: “Cetyl alcohol is aan zachte alcohol en wordt gewoonlijk verkregen uit walschot, een vetachtige substantie uit de voorhoofdsholte van een potvis.” Een POTVIS? Lekker hoor! Gelukkig las ik daarna dat deze alcohol tegenwoordig uit palmolie wordt gewonnen. Tocopherol is ook nog een interessant ingrediënt. Het heeft namelijk een preventieve werking op huidveroudering of huidproblemen door de vitamine E erin. Vooral in dit gure herfstweer is een lekker voedende body butter heel belangrijk!
[IMG05]


[IMG06]


[IMG07]


De shower cream van Greenland heeft ook het organisch ECOCERT keurmerk. Op de fles staat ook: “99% van de ingrediënten zijn natuurlijk en 10% daarvan is van organische landbouw”. Je vindt dus ook geen parabenen, siliconen, synthetische parfums etc. op de ingrediëntenlijst.
[IMG08]


De shower cream heeft een wat frissere geur, namelijk cotton flower & white lotus. Ook weer een geur waar je van moet houden, maar veel minder sterk dan de body butter! De shower cream is erg dun, waardoor je voorzichtig moet zijn met het inzepen van je lichaam. Ik ben daar nooit zo goed in, dus dunnere substanties belanden bij mij altijd op de grond in plaats van op mijn huid, my bad! De fles bevat 250 ml, wat ik een mooie hoeveelheid vind. Ook in de shower cream vind je veel voedende ingrediënten, zoals Aloë Vera.
[IMG09]


[IMG10]


Ik vind de producten erg chique vormgegeven. Ze staan erg mooi in de badkamer en zijn daarom nog leuker om cadeau te doen en je moeder, vriendin of oma een keer te verwennen! Helaas vind ik de geuren wat minder, maar geur is zo persoonlijk! De shower cream en body butter kun je kopen op de website van Greenland of kijk even hier voor de verkooppunten. Deze twee producten kosten allebei €9,95, maar dat verschilt wel per geur. Daarnaast heb je in de Pure & White collection nog handcrèmes, body oils en scrub in veel verschillende geuren! Tip: Greenland verkoopt ook hele leuke cadeaupakketjes.
http://www.greenland.nl/Greenland_Products
http://www.greenland.nl/Verkooppunten

Deel dit artikel
Back to top