Beauty

MAC Cosmetics sponsor Valentino, de film

Report - Een bezoek aan een MAC Cosmetics winkel. Niet wetend waar je moet kijken, omgeef je je in een walhalla voor beautyliefhebbers. Foundations, poeders, lipsticks, lipgloss, oogschaduw en kohl potloden in ontelbaar veel kleuren - voor elke seizoen, voor elke gelegenheid en bij elke outfit. Drie uur en waarschijnlijk drie make-overs later, wuif je content en met een tas vol nieuwe goedjes de MAC adviseuse gedag.
Toen MAC ons uitnodigde op de set van de nieuwe romantische komedie Valentino, met in de hoofdrol Najib Amhali, riepen we dan ook graag ja. Het merk levert graag een bijdrage aan creatieve projecten en legt zich regelmatig toe aan sponsoring van make-up artists en make-up voor films, theater en jonge designers. De make-up van de cast van de film Valentino wordt geheel door MAC verzorgd. We keken mee terwijl hoofdrolspelers Najib Amhali en Elise Schaap in de productiebus een snelle touch-up kregen.
Valentino vertelt het verhaal van een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper Valentino (Najib Amhali), die een relatie heeft met de dochter van zijn baas, Monique (Elise Schaap). Hij staat op hun punt om promotie te maken en met haar te trouwen, maar dit wordt de das omgedaan door één probleem. In tegenstelling tot wat hij iedereen heeft wijsgemaakt, is Valentino geen Italiaan! Zijn leugens worden van kwaad tot erger. Valentino dreigt zijn promotie tot directeur te verliezen en door alle smoezen begint Monique te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te houden, zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten.
[IMG01]

In de film speelt Najib Amhali twee personages; de charmante Marokkaan Fahrid en zijn Italiaanse alter ego Valentino. Zo draagt de acteur in verschillende scènes plotseling bakkebaarden en wisselt hij meerdere keren van kleding en make-up. “Tegenwoordig zie je dat mannen ook in het dagelijkse leven make-up dragen. Ik doe dat eigenlijk nooit, zelfs niet als ik op het podium van m’n eigen shows sta. Hooguit een dagcreme”, vertelt Najib, terwijl de visagiste heel subtiel een laag poeder op zijn gezicht aanbrengt. “Maar voor film en tv werkt het wel heel goed glans en kleurverschillen weg. Mijn bandleden dragen op het podium overigens wel make-up... Misschien moet ik me er maar eens aan wagen voor de première.” vervolgt de acteur lachend.
[IMG02]

Ook hoofdrolspeelster Elise (bekend van onder andere Bride Flight) wordt onder handen genomen door de MAC visagiste. “Ik draag dagelijks make-up, maar probeer het qua kleuren wel altijd naturel te houden. Lippenstift gebruik ik eigenlijk nooit, omdat ik dat vaak te heftig vind staan. Maar gisteren droeg ik op de set een ontzettend mooie kleur van MAC, die tegelijkertijd heel zacht en natuurlijk oogde”, vertelt Elise. “Die zou ik zo weer dragen.”
[IMG03]

Ben je zelf benieuwd hoe de make-up uit ziet op het grote doek? Valentino de film is vanaf het voorjaar 2013 in de bioscoop. MAC-liefhebbers kunnen zich vanaf september weer heerlijk uitleven, want dan ligt de nieuwe herfstcollectie ‘Styleseeker’ in de winkels. Een collectie beïnvloed door kleuren, stijl en spirit van de nomade van de wereld.
Tekst & foto’s: Darla van Hoorn
[IMG04]


Deel dit artikel
Back to top