Beauty

The Waxing Company

Review - Bij good2b hebben wij inmiddels al heel wat reviews gedaan, maar we hebben nog nooit een wax behandeling gereviewd! Daar ging ik dan voor mijn eerste wax behandeling ooit naar The Waxing Company in Amsterdam.
Sinds 2008 is The Waxing Company in Nederland een feit! Claudia, de eigenaresse, heeft onlangs alweer de 3e store geopend.
[IMG01]

De behandeling
Op een sombere donderdagmiddag had ik om half 3 mijn afspraak staan. Keurig op tijd werd ik opgehaald door een van de waxing ladies.
Stom, stommer, stomst! Ik had verwacht dat alleen mijn onderbenen gewaxt zouden worden, dus ik had mijn oksels geschoren. Uiteindelijk mocht ik zelf kiezen, ik had zelfs de mogelijkheid om me te laten waxen vanaf mijn wenkbrauwen tot aan mijn tenen! Ik koos voor een onder- en bovenbenen waxing.
Het gaf me een beetje een vreemd gevoel om mij uit te moeten kleden voor een wildvreemde, maar de waxing lady wist mij direct op mijn gemak te stellen.
Ik keek mijn ogen uit in de behandelkamer, het leek wel een snoepwinkel. Elke wax had zijn eigen kleurtje, en was weer bedoeld voor een ander haartype.
[IMG02]

Mijn benen werden behandeld met Chocolate Hazelnut wax. Er werd mij uitgelegd dat deze wax bedoeld is voor mensen die iets stugger haar hebben. Daarnaast zou deze wax mijn benen zijdezacht aan laten voelen.
Ratsj! Au! Ratsj, au! De eerste keer schijnt het meest pijn te doen. Het was geen fijn gevoel, maar na een aantal strips kon ik mij al goed ontspannen. Het waren voornamelijk zones die pijn deden tijdens het waxen, zoals bij de enkels en de knieën. Het waxen van de benen deed eigenlijk niet of nauwelijks pijn.
Met dik 20 minuten waren mijn onder- en bovenbenen volledig haarvrij. Daar stond ik dan in de spiegel te kijken naar mijn ontzettend rode benen die een beetje brandden. Maar wat voelden ze heeeeeerlijk zacht aan.
Na de behandeling kreeg ik nog een heerlijke lavendel-vanille scrub en een anti-ingroei middel mee.
The best Brazilian in Holland!
The Waxing Company is het meest beroemd geworden om zijn perfecte Brazilian wax! Bij een full Brazilian blijft er geen haartje overeind staan, maar je kunt ook een smal streepje laten staan door voor de Brazilian strip te kiezen. Als je echt voor iets uitdagends wil gaan, dan kan je kiezen voor de heart shape.
Resultaat
De store zag er fris en verzorgd uit. Hygiëne is een echte pre bij The Waxing Company. De medewerkers waren ook vriendelijk en deskundig, een absoluut pluspunt.
Na 3 uur was de roodheid om mijn benen verdwenen, en mijn benen voelden natuurlijk zijdezacht aan. De haren zouden minimaal 3 weken weg moeten blijven, helaas had ik na 2 weken alweer redelijk wat haar op mijn benen zitten, waardoor ik ze alweer moest scheren.
[IMG03]


Drempelvrees?
Vind je het eng om te gaan? Maak je geen zorgen, de waxing ladies stellen je bij binnenkomst al gerust. Maar vind je het echt heel eng? Bij The Waxing Company hebben ze ook cadeaubonnen, zo kan je altijd nog je vriendin meenemen als je niet alleen durft te gaan!
Tekst: Annemijn de Leeuw

Deel dit artikel
Back to top