Beauty

La Prairie – uitbreiding Advanced Marine Biology lijn

Report - Het prachtige nieuwe Eye gebouw was het decor van de perspresentatie van luxe huidverzorgingsmerk La Prairie. Hier werden de nieuwe producten van de Advanced Marine Biology lijn geïntroduceerd. Ter ere hiervan werd er ook een presentatie gegeven door niemand minder dan Céline Cousteau, kleindochter van zee-avonturier Jacques Cousteau. Céline is sinds 2007 ambassadeur van La Prairie en maakt ook deel uit van de jury voor de La Prairie Award: een prijs voor innovatie op het gebied van zeebehoud. Tijdens de presentatie kwamen zowel de nieuwe producten als de betrokkenheid van La Praire bij het beschermen van onze zeeën aan bod.
Door Melanie Bosveld
[IMG01]


De presentatieruimte ademde een “ La Prairie sfeer” uit: cleane witte muren, beklede witte stoelen, verse witte rozen en zelfs de mensen van la Prairie waren compleet in het wit met aqua gestoken. De ontvangst bestond uit een lichte lunch, waarna er een drietal presentaties werden gegeven door La Prairie.
Langer jong met schatten uit de zee
De eerste spreker, Jeroen Freriks van La Prairie, vertelde enthousiast en zeer duidelijk over de uitbreiding van de Advanced Marine Biology lijn. Deze - meest betaalbare - lijn van La Prairie is ontwikkeld voor jonge vrouwen en mannen die snelle, maar kwalitatieve producten willen om hun huid zo lang mogelijk jong te houden. Aan de basis hiervan staat geavanceerde aquacultuur technologie; krachtige anti-oxidanten die worden gehaald uit diverse soorten algen. Deze wonderalgen worden niet uit de zee gehaald, maar gekweekt in speciale tanken. La Prairie is zich namelijk erg bewust van de bescherming van de zee.
[IMG02]


La Prairie betrekt consumenten in zeebescherming
De betrokkenheid bij de zee werd verder uiteengezet door Louise Richards, directeur PR International van La Prairie. De lijn is volgens haar “A shining example of ‘eco-luxury’, which combines innovative technology, the luxury associated with the brand and a deep commitment to environmental protection”. Die betrokkenheid komt tot uiting via de La Prairie Award, waarmee het merk een grote geldprijs uitreikt aan initiatieven die de zee een betere plek maken. Niet alleen de jury beslist over welk initiatief deze prijs ontvangt. Via www.facebook.com/laprairie kunnen fans stemmen op een van de nominaties voor de La Prairie Award. Met deze actie betrekt La Prairie consumenten in het beschermen van de oceaan en de bewustwording van de natuur.
Iemand die expert is op het gebied van de natuur en de zeeën is zelfbenoemd ‘oceanaut’ Céline Cousteau. Deze innemende Franse gaf de derde presentatie. Niet alleen is zij voorzitter van de jury voor de La Prairie Award, ook reist zij de wereld over om zich letterlijk en figuurlijk in onze zeeën te verdiepen. Voor La Prairie maakte ze een serie prachtige foto’s die tentoon waren gesteld in de witte presentatieruime. De foto’s zijn bedoeld om zowel de schoonheid van de zeeën te laten zien als de strijd die de natuur soms moet leveren om zich aan te passen aan de wereld die de mens creëert.
[IMG03]


En nu maar afwachten…
Na de interessante presentatie en expositie was het tijd voor de borrel, waarbij er cocktails geschonken werden in bijna fluorescerend aquablauw. Sommige redactrices vonden het iets te chemisch eruit zien, maar toen het een mix van Blue Curaçao en wodka bleek te zijn, werd er toegetast. Na afloop kreeg iedereen uiteraard een mooie wit-zilveren goodiebag mee met producten. Ik heb alvast getest en moet zeggen: de pompjes zijn inderdaad superhandig, de crèmes smeren prettig en zo’n La Prairie verpakking doet het natuurlijk ook goed op je badkamerplank. Of het echt wonderen doet voor mijn huid, daar zal ik jullie bij het volgende La Prairie report over informeren. Ik ben benieuwd!
De complete La Prairie Advanced Marine Biology lijn is vanaf augustus verkrijgbaar bij de betere parfumerie en speciaalzaak.
[IMG04]

Deel dit artikel
Back to top