Beauty

Review Sundari

Huidverzorgingsproducten - Voor op maat gemaakt huidadvies en bijpassende gezichtsverzorgingsproducten reisde ik af naar Laren naar de manicure/pedicure salon, Hands & Feet, van Rinie van Dijk. Ik kreeg de volgende producten van Sundari mee: Lemon Cleanser, Rose and Lemon Tonic Water, Honey and Enzyme Exfoliating Serum, Essential Oil en Cornflower Oil-free Hydrator geschikt voor de vette huid. Ook kreeg ik de Omega 3 and Mandarin Lip Treatment mee, speciaal voor droge lippen. Aangezien ik ook zeer gevoelige ogen heb, kreeg ik de Chamomile Eye Oil mee. Een fantastisch pluspunt is dat alle producten dierproefvrij zijn!
Vol goede moed begin ik ’s avonds aan mijn nieuwe gezichtsverzorgingsritueel! Twee keer per dag herhaal je deze gezichtsbehandeling. In het begin schrok ik wel even van de tijd die je hier aan kwijt bent, houd rekening met tweemaal daags 10 tot 15 minuten! Maar het resultaat mag er wezen!
Lemon Cleanser
Je begint het ritueel altijd met de Lemon Cleanser, voordat je het product aanbrengt maak je het gezicht een beetje vochtig met warm tot heet water. Nadat je het product aangebracht hebt, masseer je het product in. Door het kleine korreltje in de cleanser beschadig je de huid niet, maar maak je hem juist op een zachte manier schoon. Verwijder het product met wat watten en heet water. Dep je huid vervolgens droog met een handdoek.
De cleanser is vrij van geur- en kleurstoffen en heeft nu alle restanten make-up verwijderd.
[IMG01]

















Rose and Lemon Tonic Water
Na de cleanser begin je met de tonic. Wat ruikt dit product ontzettend lekker! Door de actieve bestanddelen rozenwater en essentiële olie van citroenen, verfrist dit product de huid optimaal. Je kunt het product op twee manieren gebruiken, namelijk als toner of als gezichtsverfrisser. Als je het product als toner wilt gebruiken, dan breng je het aan op een watje en verdeel je het product vervolgens over je gezicht. Wil je het product gebruiken als gezichtsverfrisser, houd het dan op 20 tot 25 centimeter afstand van het gezicht en spray een paar keer. Zelf gebruik ik de tonic als verfrisser.
[IMG02]



















Honey and Enzyme Exfoliating Serum (max. 3 keer per week) of Essential Oil
Wanneer je ‘s ochtends aan het ritueel begint, kan je het beste de Honey and Enzyme Exfoliating Serum aanbrengen als derde stap. Het serum mag je alleen ’s ochtends gebruiken, en maar drie keer per week! Het serum maakt je gezicht babyzacht. Het actieve bestanddeel is honing, en het is wetenschappelijk bewezen dat dit de groei van bacteriën afremt, perfect!
[IMG03]

















De Essential Oil mag je onbeperkt gebruiken. De olie is zeer geconcentreerd, dus gebruik er maar een kleine hoeveelheid van. Niet meer dan drie druppeltjes. Deze olie is ontwikkeld voor dagelijkse behandeling van de vette huid. De olie ruikt heerlijk naar een combinatie van lavendel en pepermunt. Als je eventuele littekens hebt door jeugdpuistjes, dan is vitamine E het bestanddeel in deze olie, die het genezingsproces van de huid bevordert.
[IMG04]























Cornflower Oil-free Hydrator
De laatste officiële stap is het aanbrengen van de Cornflower Oil-free Hydrator. De Hydrator is een 2-in-1 crème, het is zowel een dag- als nachtcrème. Het hydrateert en verzacht de gevoelige huid. De crème heeft een hele zachte geur, omdat er geen geurstoffen aan toegevoegd zijn. De crème smeert heerlijk uit en trekt vrijwel direct in. Er is namelijk niets vervelender dan een dagcrème die niet intrekt, wanneer je je make-up al aan wilt brengen.
[IMG05]














Omega 3 and Mandarin Lip Treatment
Dit is een heerlijk naar mandarijn geurende lipgloss. Zelf heb ik in de winter altijd droge en schrale lippen. Dan is deze Lip Treatment een echte must, ik zou hem zeker een tweede keer aanschaffen. Iedere ochtend stop ik hem in mijn tas en ik neem hem overal mee naar toe. Binnen een week was ik van de droge en schrale lippen af, maar vergeet hem dan niet minstens drie keer per dag aan te brengen.
[IMG07]

























Chamomile Eye Oil
Omdat ik nogal gevoelige oogleden heb, die soms erg rood worden, heb ik de Chamomile Eye Oil meegekregen. Als je de olie ’s avonds regelmatig aanbrengt, word je ’s ochtends niet wakker met dikke ogen. Breng per oog één druppeltje aan, en masseer deze goed in.
Resultaat
Hoewel ik mijzelf al enkele jaren volwassen mag noemen, heb ik soms nog steeds last van die akelige jeugdpuistjes. Ik gebruik nu alweer twee maanden de producten van Sundari, en mijn huid is verbazingwekkend verbeterd ten opzichte van twee maanden geleden. De jeugdpuistjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen, tenminste als je de producten consequent elke ochtend en avond aanbrengt. Je kent het wel, ’s ochtends een keer een kwartiertje langer in bed blijven liggen, of na een vermoeiende dag snel je bed in duiken. Wanneer je het ritueel een paar keer overslaat, heeft het niet het gebruikelijke effect. Het zou dus onwijs jammer zijn, als je in deze producten investeert. De producten zijn redelijk prijzig, maar als je echt wil investeren in een mooi en gezond gelaat, dan kan ik je echt deze producten aanraden!
Zelf zou ik absoluut nog een keer de cleanser, de dag/nachtcrème en de lip treatment aanschaffen.
De producten zijn exclusief te verkrijgen via Sundari.nu
Tekst en foto’s: Annemijn de Leeuw

Deel dit artikel
Back to top