Beauty

Nobile 1942Hoogwaardige Italiaanse geuren - Nobile 1942 is een exclusief merk uit Rome. Een parfumerie met historie. Nobile werd opgezet in het Italië van de Tweede Wereldoorlog. Omdat in deze tijd niet veel parfums uit het buitenland te krijgen waren, begon Umberto Nobile met zijn droom om zelf parfums te creëren met schoonheid en allure.
Langzaam stierf met Umberto ook de parfumerie totdat zijn neef Massimo in deze eeuw de oude familiealbums doorbladerde en Nobile tot leven wekte.
Alle geuren van Nobile 1942 zijn vernoemd naar bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië. Cyphre is een aantrekkelijke geur met een magnetische energie. Het eiland Cyprus is een verwijzing naar de mystiek en aantrekking van de vrouw. Ambra Nobile is vernoemd naar het verhaal van de rivier god Ombrone met zijn eeuwig durende liefde voor de houtnymf Ambra, meesterlijk verteld in versvorm door Lorenzo the Magnificient in de 15de eeuw in zijn gedicht getiteld “Ambra”.
Nobile 1942 maakt geuren met natuurlijke oliën en essences, verkregen door het onderdompelen en weken, filteren en distilleren. Veel werk, maar met een des te beter resultaat.

Deel dit artikel
Back to top