Beauty

Montblanc sterren

Cabochon sieradencollectie - Sterren intrigeren de mensheid al eeuwen. De Egyptenaren lijnden hun piramides uit op de sterrenbeelden, de Grieken maakten de eerste Atlas van de sterren in de Almagest en Copernicus verklaarde dat niet de aarde maar een ster het centrum was van ons zonnestelsel. Maar waar de stervorm met 5 hoeken vandaan komt, is niet bekend.
Montblanc maakte haar eigen 6-hoekige stervorm en voor de nieuwe collectie ontwierpen de juweliers ringen met deze stervorm als thema. Een herinterpretatie van de vorm met kleurrijke half edelstenen en hardgesteente, een eerbetoon aan de sneeuwpiek van Europa's hoogste berg. Montblanc's Cabochon lijn blijft gehandhaafd: de stenen zijn gepolijst en bol gevormd zonder vlakke facetten.
De collectie kent twee lijnen met Ladies' Fine Jewelry en Ladies' Silver Jewelry. Rode en roze stenen zoals Rhodolite Garnet en Carnelian stralen kracht en passie uit. De Fine Jewelry lijn heeft verder ook rustgevende stenen zoals Melk Quartz en Aquamarijn. De Silver Jewelry lijn is meer romantisch ingesteld met Rose Quartz, Blue Calcedoon en natuurlijk sterling zilver.
De collectie is nu verkrijgbaar in Montblanc boetieks vanaf € 990 per ring.

Deel dit artikel
Back to top