Beauty

Stress... relax

Tips van Drill Instructor Barbara - Veel mensen kennen het wel. Een drukke job, verhuizen of gewoon teveel hooi op je vork, het kunnen allemaal oorzaken zijn van stress.
Stress is een fysiologisch verschijnsel en kan veroorzaakt worden door positieve en negatieve gebeurtenissen en emoties.
Een gezonde dosis nervositeit voor een nieuwe job is prima.
De gevolgen van negatieve stress zijn erg slecht voor je gezondheid.
Burn-out, hart- en vaatziekten, hoge bloedruk, obesitas en diabetes zijn enkele nare gevolgen van negatieve stress.
Stresshormonen
Je lijf reageert instinctief op stress dmv een ‘overlevingsreactie’ waarbij het actiehormoon ‘adrealine’ vrij komt. Adrealine zet je lichaam op scherp. Daarnaast komt het hormoon cortisol vrij dat zorgt voor extra brandstof.
Cortisol is nodig om goed te kunnen functioneren maar bij landurige stress kan er een teveel aan cortisol aangemaakt worden wat een paar nare bijwerkingen heeft. Het verhogen van de eetlust en een opslag van vet rond de romp, buik en nek zijn hier voorbeelden van..
Ontressen door sporten, een sauna dagje of gewoon lekker de hele zondag in bed blijven liggen: het kan een toename van gewicht voorkomen! Hoera! Nu kunnen we eindelijk zonder schuldgevoel lekker lui zijn.. Boek de sauna dag met je vriendinnen alvast maar in. Relax

Deel dit artikel
Back to top