Beauty

Help ik heb een jet lag

Tips en verhalen van topmodel Tahnee - Het is in Nederland nu 3 uur in de ochtend en ik zit in Mauritius op de airport op weg naar Parijs.
Deze maand zie ik wel 3 continenten in 1 week en krijg ik vaak te maken met een jet lag. Vorige week was ik nog in Phuket (+7 uur) en nu In Mauritius (+ 3 uur). Ik dacht dat ik in Mauritius geen last zou hebben van een jetlag maar ik het toch goed mis. Aangezien ik elke dag om half 5 in de visagie moest (half 2 's nachts Nederlandse tijd) had ik er toch last van en vond ik het een goed moment om uit te zoeken hoe ik zo snel mogelijk van mijn jet lag kan afkomen.
Jet Lag krijg je als je door een vluchtreis door meerdere tijdzones vliegt. Het wordt geactiveerd doordat je lichaam zijn normale ritme kwijt is en uit balans raakt door het tijdsverschil in land van aankomst.
Melatonine is een chemische stof dat door het lichaam wordt geproduceerd en onze slaap cycles regelt. De hoeveelheid melatonine dat vrijkomt is gebonden aan de hoeveelheid licht die er is. Wanneer het in 's avonds donker wordt en we doen het licht uit wordt de aanmaak van melatonine bevorderd. Aan de andere kant zorgt licht ervoor dat de melatonine in ons lichaam wordt onderdrukt.
In Thailand heb ik geleerd dat de snelste manier is om van je Jet lag af te komen naar de zonsopgang en zonsondergang te kijken. Als de zon ondergaat krijgt je brein een prikkel om melatonine vrij te laten en je zo makkelijker in slaap valt. In de ochtend moet je er voor zorgen dat je net voordat de zon opgaat al buiten bent om de zon te zien opkomen en je brein wordt gestimuleerd om wakker te worden. Herhaal deze procedure net zo vaak totdat je lichaamsklok weer op orde is. Als dit voor jou niet werkt heb je tenminste wel elke dag een mooie zonsopgang en ondergang gezien. Vergeet je camera dus niet mee te nemen naar buiten.
Heb je echt geen zin om zo vroeg je bed uit te komen dan kan je een flesje aanschaffen met het medicijn: Australian Bush Flower Essences. Dit middel zorgt ervoor dat je lichaamsbalans weer op orde komt. Onder andere te krijgen bij de Tuinen.
Wil je liever ook geen medicijnen gebruiken dan kan je altijd nog een van de volgende activiteiten kiezen.
-voetmassage
-energiemassage
-crystal healing
-yoga en strecht classes
Ik ga nu het vliegtuig in en als ik thuis ben ga ik 2 dagen later al weer naar Tenerife. Ik hou jullie op de hoogte! Tot volgende week
Liefs Tahnee Frijters
www.elitemodel.nl
Good2b via facebook volgen:

Join us!

Deel dit artikel
Back to top