Beauty

6 tips voor een gezond gewicht

Tips en verhalen van topmodel Tahnee - Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en overal om mij heen hoor ik mensen praten over hun voornemen om dit jaar af te vallen. Tv programma's die binnenkort van start gaan spelen ook op dat voornemen in. RTL 4 komt met het programma Obese. Dit gaat over mensen met een extreem overgewicht die een jaar lang worden gevolgd. Daarnaast komt Sonja Bakker met een nieuw dieet voor 2011 en zag ik een paar dagen geleden de eerste aflevering van Afvallers XXL al op de televisie.
Afvalllen is een mooi voornemen maar wie is er van crashdiëten ooit gelukkiger of gezonder geworden. Laat staan blijvend slank. Vele diëten die worden aangeboden werken maar voor even en daarna val je terug in je oude eetpatroon. Ik moet zeggend dat ik wel lovend ben over Sonja Bakker. Toen mijn moeder begon met Sonja is ze binnen een half jaar van een maatje 42 weer terug gegaan naar een maatje 36 en nu 3 jaar later houdt ze dat nog steeds vol. Volhouden is het zwaarste wat er is en dat is vaak het probleem van de meeste mensen om hun eetpatroon gezond te houden.
Ik zelf vind het soms ook moeilijk om me in te houden aan dat lekkers wat vaak voor mij staat tijdens een shoot of wat ik op een menu tegenkom. Ik zelf doe heel veel lingerie shoots en dat betekend dat ik aldoor moet opletten wat ik eet en dat ik voldoende sport om mijn lichaam in shape te houden. Ik kan dus niet elke dag een wijntje drinken of iets lekkers snoepen maar zie dat meer als een soort traktatie als ik echt een keer even lekker wil genieten. Daarbij ben ik echt dol op groenten en fruit en is het voor mij makkelijk om dat te eten in plaats van take away food.
Om iedereen een stap in de goede richting te laten zetten heb ik een lijst samengesteld met 6 tips voor een gezond gewicht.
Tip 1: elke dag 30 minuten bewegen
Door te sporten krijgt je een snellere verbranding en sporten onderdrukt je hongergevoel.
Sporten hoeft niet perse in de sportschool ook door te stofzuigen of een lekkere wandeling te maken in de straat ben je al in beweging en werkt je verbranding sneller.
Tip 2: Klein is fijn
Doordat we vaak eten op een groot bord leggen, scheppen we meer op en krijgen we meer calorieën naar binnen dan dat we eigenlijk nodig hebben. Probeer eens je eten op een kleiner bord te scheppen. Zo heb je nog steeds het gevoel dat je een bord vol eet maar in feite krijg je veel minder naar binnen.
Tip 3: Drink groene thee
Door elke dag een paar groene koppen thee te drinken wordt je verbranding versneld. Tevens is het slim om een groot kop thee te drinken net voordat je gaat eten of tijdens de lunch. De warme thee zorgt ervoor dat je sneller verzadigt ben en verminderd je hongergevoel.
Tip 4: gebruik rode pepers door je eten
Volgens wetenschappelijke studies kunnen rode pepers je verbranding versnellen en zorgt heet eten ervoor dat je minder snel eet en eerder verzadigt bent.
Tip 5: eet groenten en fruit
Eet elke dag ten minste 2 stuks fruit en 2 ons groenten. Naast sterke aanwijzingen voor een gunstige relatie tussen het eten van groenten en fruit en de preventie van sommige kankers is er veel bewijs dat groenten en fruit het risico op hart- en vaatziekten verlagen en de bloeddruk verbeteren. Groenten en fruit leveren ook in verhouding tot hun volume weinig calorieën en veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Vanwege de voedingsvezels geven groenten en fruit een verzadigd gevoel wat de kans op te veel eten, en dus ook op overgewicht, verkleint.
Tip 6: weet wat je eet en eet gevarieerd:
Door in de supermarkt etiketten te bestuderen, leer je veel. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoeveel suikers, vetten en koolhydraten erin voedsel zitten. Kies dus voor mager vlees zoals kip of tartaar en neem magere yoghurt in plaats van volle. Tevens zijn niet alle vetten slecht. Vooral onverzadigde vetten die in noten en vis zitten zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Door gevarieerd te eten krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen.
Ik ga nu mijn koffer inpakken omdat ik over 2 dagen naar Thailand vertrek. Tot volgende week !
liefs
[IMG01] Tahnee Frijters
tot volgende week!
www.elitemodel.nl
LEES OOK DE ANDERE BLOGS VAN TAHNEE:
4 heerlijke beauty adresjes
Shoot voor skimerk Rossignol
De mooie mannen in Parijs
Even voorstellen: Tahnee Frijters
Pinbedrag altijd controleren
Perfect Blush in een rozentuin
Mason Pearson borstels en shoot
In strijd tegen een herfstdip
Online shopping en nieuwe job?!
Keyitems voor op reis

Deel dit artikel
Back to top