Beauty

Vochtarme of een droge huidZo herken je het verschil! - Heb ik nu een vochtarme of een droge huid? Zo herken je het verschil!
Waarschijnlijk is die er weer…..Het bekende trekkerige gevoel in je gezicht. Waar dit vandaan komt behoort vaak nog steeds een beetje tot een mysterie. Meestal wordt er dan meteen gedacht dat er sprake is van droge huid. Maar hoe verklaar ik dan dat glimmende gezicht en die enorme pukkel op mijn voorhoofd? Wat is het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid?
Zo herken je een droge huid:
• De droge huid is vaak dof doordat deze het minste talg aanmaakt van alle huidtypes.
• Reageert snel op prikkelingen zoals temperatuur en aanraking.
• Heeft het snelst de neiging om te rood te worden.
• Heeft bijna nooit last van onzuiverheden.
Voor de verzorging van de droge huid is het belangrijk om het tekort aan huidvetten aan te vullen met een wat vollere verzorging. Deze huidsoort is vaak wat dunner, een dagverzorging met een SPF en/of anti-oxidanten zijn daarom geen overbodige luxe. Deze stoffen geven namelijk bescherming tegen UVA-B en schadelijke invloeden van het milieu.
Lekkere producten zijn dan: de Sea Results Line Resolution Cream SPF 30, € 59,00 voor 50 ml en de Face Oasis Hydrating Lotion SPF 30, € 44,00 voor 38 ml, beide van H2O Plus.
Kun je jezelf totaal niet terug vinden in het bovengenoemde? Of maar gedeeltelijk en toch een trekkerig gevoel? De kans is groot dat een tekort aan vocht de oorzaak is van je trekkerige gezicht. Omdat dit niets met je talg aanmaak te maken heeft kan het bij alle huidtypes voorkomen (zelfs een vete huid). Je vochtgehalte betekent eigenlijk gewoon de hoeveelheid vocht binnen je huidcellen. Hydratatie is daarom voor jouw de oplossing.
Kies dan bijvoorbeeld voor: Oasis 24 Hydrating Booster, € 33,00 voor 25 ml of voor de Face Oasis Ultra Hydrator € 44,00 voor 50 ml, beide ook van H2O Plus. www.h2oplus.nl

Deel dit artikel
Back to top