Beauty

Luchtvervuiling kan leiden tot huidverouderingOnderzoek - Volgens recent Duits onderzoek kan langdurige blootstelling aan verkeersgerelateerde fijnstof in de lucht effect hebben op huidveroudering. Het onderzoek werd gedaan onder 400 vrouwen in de leeftijd van 70 to 80 jaar.
De metingen van de concentratie van verkeersgerelateerde fijnstof in de atmosfeer werd zowel in landelijke als stedelijke gebieden in Duitsland gedaan. Deze zijn vergeleken met de verouderingstekenen die de vrouwelijke huid vertoont, inclusief pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Uit het onderzoek blijkt, dat hoe hoger de concentratie van verkeersgerelateerde deeltjes in de lucht, hoe hoger het aantal ouderdomsvlekken op de huid. Daarbij komt, dat er ook een significant verband was tussen de niveaus van luchtvervuiling en de nasolabiale plooien (de huidplooien die aan beide zijden van de neus lopen).
Schrijver van het onderzoeksrapport Jean Krutmann, reageert op hoe je de huid kunt beschermen voor de effecten van luchtvervuiling: “Verkeersgerelateerde fijnstof bestaat voornamelijk uit koolstofdeeltjes en deze deeltjes koolstofdeeltjes binden zich met organische stoffen zoals polyaromatische koolwaterstoffen. Dus alles wat je moet weten is hoe de koolstof en de polyaromatische koolwaterstoffen de huid beïnvloeden.” Volgens Krutmann hebben sommige bedrijven misschien al moleculen die hiervoor geschikt zijn. Even afwachten dus…
Bron: Journal of Investigative Dermatology

Deel dit artikel
Back to top