Beauty

Lekker sporten in de herfstTips van Drill Instructor Barbara - We gaan de herfst in. Hoewel dit de perfecte weersomstandigheden zijn om buiten te trainen kan het soms lastig zijn om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan om te joggen of voor een andere goede work-out.
Zet toch door want buiten sporten in de winter is echt heel goed voor je. Je krijgt frisse lucht – en dus meer zuurstof – binnen, wat ervoor zorgt dat je energie krijgt, beter presteert en lekkerder in je vel zit. Maar ook het daglicht is belangrijk: hoe meer daglicht, hoe gelukkiger je je voelt. Door daglicht maakt je lichaam serotine aan, een hormoon dat energie geeft. Juist in de winter met kortere dagen is dit extra belangrijk, omdat je lichaam dan van nature meer melatonine (= slaapverwekkend) aanmaakt.
Het energieke gevoel dat de frisse lucht en het daglicht je geven, wordt nog eens verstrekt door de endorfine die je lichaam aanmaakt als je sport. Endorfine is een natuurlijke pijstiller die je lichaam zelf kan aanmaken, waar je ook een ontspannen gevoel van zult krijgen.
Zorg wel voor goede kleding. Thermokleding zorgt er bijvoorbeeld voor dat je goed warm blijft en zweet direct wordt opgenomen. Meerdere dunne lagen kleding over elkaar heen dragen werkt ook erg goed om de warmte vast te houden.
Voordat je met je oefeningen aan de slag gaat in de buitenlucht is het belangrijk dat je spieren warm zijn, dus maak extra tijd vrij voor een goede warming-up om blessures te voorkomen.
Naast dit alles levert een cardio training je de volgende voordelen op:
- Je energieverbruik in rust wordt hoger waardoor je standaard meer calorieën verbruikt (ook als je niks doet)
- Je hart wordt sterker en pompt per minuut meer bloed door je lichaam waardoor je hartslag in rust verlaagd.
- De insulinewerking verbetert waardoor de opname en verwerking van koolhydraten verbetert. Hierdoor presteer je beter en heb je minder kans op oververmoeidheid of duizelingsklachten.
Dus: koop goede hardloopschoenen en get outside and play!
[IMG01] Succes!
Barbara den Bak
www.thebootcampclub.nl

Deel dit artikel
Back to top